Κούλογλου: Έχουμε να κάνουμε με δογματική εμμονή των δανειστών σε κάποια θέματα

Permalink

Αντιμέτωποι στον αέρα του realfm 97,8 ήρθαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κουλογλου και της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, με αιχμή το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εκτός συνόρων σχετικά με την Ελλάδα αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις.
«Δεν είναι καλό το κλίμα. Έχουν αρχίσει και συζητάνε κάπως αλλά η κυβέρνηση έχει βάλει τις κόκκινες γραμμές που δυστυχώς τις είχε, ως ένα βαθμό και η προηγούμενη κυβέρνηση. Δηλαδή δεν συζητάει την εξυγίανση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού που είναι και το πιο δύσκολο σημείο γιατί χρειάζεται να μειώσουμε την επιδότηση του συστήματος που είναι γύρω στα 14 δισ. τον χρόνο», ανέφερε ο Γιώργος Κύρτσος.

«Επειδή δεν βλέπω να κινείται η νέα κυβέρνηση προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων, αυτό τέλος πάντων που θεωρούν οι Ευρωπαίοι μεταρρύθμιση, γιατί εμείς μπορεί να το θεωρούμε τιμωρία, αλλά αυτοί το θεωρούν μεταρρύθμιση, δεν βλέπω καλή εξέλιξη. Μπορεί, όπως έχει πει και ο Σόιμπλε μέχρι τις 30 Ιουνίου να υπάρξει κάποια συμφωνία, αλλά και να υπάρξει αυτή η συμφωνία θα είναι τόσο μίζερη και τραβηγμένη από τα μαλλιά με τις δύο πλευρές να είναι στα χαρακώματα που αποκλείεται να αποτελέσει τη βάση για μια νέα κίνηση της οικονομίας», συνέχισε.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ανέφερε: «Αυτές οι απόψεις του κ. Κύρτσου λένε ότι στην πραγματικότητα πρέπει να κοπούν, όπως άλλωστε πιέζει η πλευρά των δανειστών, οι επικουρικές συντάξεις μέχρι και κατά 90%. Αυτό όπως καταλαβαίνετε η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να το δεχθεί. Δεν μπορούσε ούτε η προηγούμενη, αλλά και η σημερινή, είναι ενάντια και στις προεκλογικές της υποσχέσεις, αλλά κυρίως στη φιλοσοφία ότι αν επιβάλουμε κι άλλα υφεσιακά μέτρα θα έχουμε μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία».

Και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπάρει η οικονομία μπροστά έτσι. Πρέπει να υπάρξει χρήμα στην αγορά. Αν από τους συνταξιούχους πάρουμε και τις επικουρικές συντάξεις τότε θα δημιουργήσουμε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα και ανθρωπιστικό και οικονομικό και κοινωνικό. Αυτό δεν το λέει μόνο η κυβέρνηση ή ο κ. Τσίπρας, ακόμα και ο Κρούγκμαν τα ίδια ακριβώς υποστηρίζει και η αμερικανική κυβέρνηση τα ίδια ακριβώς υποστηρίζει. Έχουμε να κάνουμε με μια δογματική εμμονή από την πλευρά των δανειστών σε κάποια θέματα. Το ΔΝΤ θέλει άλλα, θέλει μαζικές απολύσεις και στην πραγματικότητα θέλει διαδικασίες που καταργούν στην πράξη την απεργία».


(Visited 26 times, 1 visits today)

Read more:
186680-coelho
Πορτογαλία: Εκτός από το fado, υπάρχει και ο… ΣΥΡΙΖΑ- του Στ. Κούλογλου

Εκατοντάδες είναι οι μελέτες που εξηγούν την φιλήσυχη συμπεριφορά των Πορτογάλων με το fado: τα παραδοσιακά τραγούδια της χώρας διδάσκουν...

Close