Πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα

Permalink

Το σύνολο του διεθνούς τύπου υποστηρίζει ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος κ. Βαρουφάκης παραμερίστηκε από τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, μετά από απαίτηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε και του προέδρου του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ. Μάλιστα ο τελευταίος το επιβεβαίωσε δηλώνοντας: «Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία (της διαπραγμάτευσης), εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της … Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο».

Επιπλέον, ο Γιενς Βάιντμαν, επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, δήλωσε ότι πρέπει να εγκατασταθεί άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα: Τους τελευταίους μήνες, η ελληνική κυβέρνηση εμποδίζεται με οικονομικό πόλεμο να εφαρμόσει το μετριοπαθές, πρόγραμμα της. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας εκλέχθηκε με ευρεία πλειοψηφία, ενώ και ο κ. Βαρουφάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας βουλευτής σε σταυρούς.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται η Επιτροπή αν θεωρεί ότι οι εκλογές και ο σεβασμός της λαϊκής βούλησης έχουν κάποια σημασία ή θα ήταν προτιμότερο να καταργηθούν οι εκλογές, πράγμα που θα βοηθούσε εξάλλου και στην εξοικονόμηση χρημάτων για την αποπληρωμή του χρέους.


(Visited 28 times, 1 visits today)

Read more:
Επισκέψεις του Στέλιου Κούλογλου σε Θεσπρωτία και Κέρκυρα (13 & 14 Απριλίου)

Το Σάββατο 13/4 ο ευρωβουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου θα ειναι ο κεντρικος ομιλητής σε ανοιχτή εκδηλωση στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας με...

Close