Δεξιές και «αριστερές» μονταζιέρες

Permalink

Ενώ η χώρα και η κυβέρνηση είναι στα δύσκολα, ο δημόσιος διάλογος συνεχίζει να κινείται ανάμεσα στον στρουθοκαμηλισμό και την μονταζιέρα. Το τελευταίο θύμα της αρρωστημένης ατμόσφαιρας ήταν η αφεντιά μου, με αφορμή μια συνέντευξη πριν σχεδόν μια εβδομάδα, την οποία ανακάλυψαν με καθυστέρηση. Πρώτα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να πλήξουν την κυβέρνηση κι ύστερα οι φελλοί της «αριστεράς» που δεν μπορούν να κάνουν ούτε αυτό το στοιχειώδες, δηλαδή την συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης.

Στην συνέντευξη αυτή – ευτυχώς υπάρχει και το βίντεο που παραθέτω στη συνέχεια – υποστήριξα κάτι που τις τελευταίες επαναλαμβάνει μονότονα η κυβέρνηση: ότι πρέπει να υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός, στον οποίο θα υπάρχουν αναγκαστικά αμοιβαίες παραχωρήσεις. Πρόσθεσα μάλιστα ότι, αν γίνουν υποχωρήσεις που ξεφεύγουν από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ερωτηθεί προηγουμένως ο λαός με δημοψήφισμα… Σημειώνω ότι μίλησα για προσωρινές παραχωρήσεις εκ μέρους της ελληνικής πλευράς. Ύστερα μου έβαλαν στο στόμα την κακιά λέξη: κωλοτούμπα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν κάποιοι αυτές τις προσωρινές παραχωρήσεις τις πουν κωλοτούμπα, απάντησα κατά λέξη: «Ας το πούνε κωλοτούμπα […] Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά υφεσιακά μέτρα γιατί θα επιτείνουν τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρισκόμαστε τα τελευταία 5 χρόνια. Όμως το να πει κάποιος ότι δεν θα εφαρμόσει αμέσως την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά ότι θα το κάνει μέσα σε δύο χρόνια σταδιακά ή να πει ότι τον 13ο μισθό που υποσχέθηκε δεν θα το δώσει το 2015, αλλά το 2016, ο ελληνικός λαός θα το καταλάβει, επειδή έχει γίνει κατανοητό ότι αυτή η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει πολύ να πετύχει κάτι καλύτερο».

Στη αρχική συνέντευξη έβαλαν ένα τίτλο που είναι στα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας: «Κούλογλου: Ας το πούνε «κωλοτούμπα», πρέπει να υπάρξει συμφωνία». Στο αναλυτικό κείμενο που συνόδευε το βίντεο είχε επίσης παραλειφθεί, κατά παράβαση της ουσίας και της δεοντολογίας, η φράση: «Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά υφεσιακά μέτρα».

Mια εβδομάδα μετά την δημοσίευση της συνέντευξης, την ανακάλυψαν δύο λαγωνικά, ο Γεωργιάδης της ΝΔ και Κωνσταντινόπουλος του ΠΑΣΟΚ, και την τουιτάρισαν. Ύστερα ανέλαβαν την υπόθεση οι «αριστερές» μονταζιέρες. Το The press project έκοψε από τον τίτλο το «και ας το πούνε» και το έκανε: «Συμφωνία και ας είναι και κωλοτούμπα»! Μάλιστα η σχετική ανάρτηση βρισκόταν δίπλα σε μια άλλη για την παγκόσμια ημέρα εναντίον της… λογοκρισίας…

Το site alfavita.gr έκανε καλύτερο μοντάζ: «Κούλογλου: Να συμφωνήσουμε και ας κάνουμε κωλοτούμπα». Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο site ασχολείται με την… εκπαίδευση!

Οι παλιοημερολογίτες του 902.gr ανέλαβαν να εξηγήσουν πολιτικά το αποτέλεσμα του… μοντάζ: «Και η «κωλοτούμπα» είναι πλέον στα χείλη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Στέλιου Κούλογλου… Μετά τα περί «λιτού βίου» και «ήπιας λιτότητας», πλέον αξιοποιείται και η έννοια της «κωλοτούμπας», για να συμφιλιώσουν τον εαυτό τους και το λαό με μια συμφωνία αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων»!

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από το – όνομα και πράγμα – makeleio.gr που εμφανίστηκε με μια φωτογραφία μου και ένα γιγαντιαίο τίτλo: «ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ είναι ο Mister ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ!»

Και ζήσαμε εμείς καλά, και αυτοί καλύτερα…

Το βίντεο και τι πραγματικά ειπώθηκε:

 


(Visited 33 times, 1 visits today)

Read more:
343754-to_elleniko_montelo..._1
Το ελληνικό μοντέλο…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close