Κοινή γραπτή ερώτηση του Στ. Κούλογλου & ευρωβουλευτών για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, συνυπέγραψε σήμερα στο ΕΚ στις Βρυξέλλες, γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας στην Ισπανία και στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια γενικότερα. Η γραπτή ερώτηση προέκυψε ύστερα από πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή των Podemos, Pablo Iglesias.

Το κείμενο της γραπτής ερώτησης:

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μελέτη, στην Ισπανία, ένα στα τρία νοικοκυριά στα οποία οι πολίτες είναι άνεργοι, υποφέρει από την ενεργειακή φτώχεια. Περίπου 1.2 εκατομμύρια πολίτες δαπανούν περισσότερο από το 10% του εισοδήματός τους σε ενεργειακές δαπάνες, καθιστώντας την Ισπανία την 4η χώρα στην Ε.Ε. με τα περισσότερα νοικοκυριά ανίκανα να διατηρήσουν μια επαρκή θερμοκρασία στις κατοικίες τους, προκαλώντας πρόωρους θανάτους που υπολογίζονται σε 7.000 ετησίως. Όλοι οι δείκτες αποτυπώνουν αύξηση στην ενεργειακή ευπάθεια των ισπανικών νοικοκυριών.

Προκειμένου να καταπολεμηθεί η ενεργειακή φτώχεια και να εξασφαλιστεί για όλους τους πολίτες η ελάχιστη πρόσβαση, πρέπει να ληφθούν διαρθρωτικά μέτρα που δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο της ενεργειακής πολιτικής.

Θα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέση να λάβει υπόψη τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Σχεδίου που θα εξασφαλίσει – μεταξύ άλλων πολιτικών – την ενεργειακή διάσωση της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπου υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός των πολιτών που ζουν σε κατάσταση «ενεργειακής φτώχειας»;


(Visited 28 times, 1 visits today)

Read more:
DSC_0038
Οι whistleblowers δεν είναι «κουκουλοφόροι» – Πρέπει να τους προστατέψουμε

Την ανάγκη να προστατεύονται νομικά οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε ομιλία του στο...

Close