Συνδιοργάνωση Στ. Κούλογλου & ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς από Ισπανία και Πορτογαλία για το πρόβλημα της πρόληψης & αντιμετώπισης των πυρκαγιών

Permalink

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου συμμετείχε χθες σε κοινή εκδήλωση στο ΕΚ στις Βρυξέλλες με τους ευρωβουλευτές της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Εστεφάνια Τόρες (Ποδέμος), Μιγκέλ Ουρμπάν (Ποδέμος), Mαρίσα Ματίας (Μπλοκ της Αριστεράς), Mαρίνα Αλμπιόλ (Ενωμένη Αριστερά) σχετικά με το ζήτημα της πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο κ. Κούλογλου ανοίγοντας τη συζήτηση δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που πήραμε αυτή την κοινή πρωτοβουλία με την Πορτογαλία και την Ισπανία, είναι ακόμα ένα πρόβλημα του νότου που μας ενώνει, αλλά δεν είναι μόνο πρόβλημα του νότου. Όπως και στην οικονομία και στη λιτότητα, έτσι και στο θέμα αυτό είναι το μέλλον όλης της Ευρώπης που παίζεται υπάρχουν λίγα μέσα για να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές και σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση είναι δραματική. Τα υλικά τελειώνουν, υπάρχουν πυροσβεστικά αυτοκίνητα που αυτή τη στιγμή δεν έχουν λάστιχα για να μπορέσουν να κινηθούν για το καλοκαίρι. Στηριζόμαστε στους πυροσβέστες που κάνουν πολύ ηρωϊκή δουλειά αλλά θέλουμε και τη βοήθεια της Ε.Ε γιατί το πρόβλημα είναι κοινό. Πέρσι το καλοκαίρι ήταν η Σουηδία που κάηκε. Το διοξείδιο του άνθρακος είναι ένα θέμα που αφορά όλη την Ευρώπη. Ελπίζω σε αυτό το θέμα να επικρατήσει η λογική και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και όχι, όπως σε άλλα θέματα, οι εγωιστικές και αλαζονικές συμπεριφορές του κάθε ξεχωριστού κράτους μέλους που έχει τα λεφτά».

Τη σημασία μια κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την πρόληψη και τον έλεγχο των πυρκαγιών στα δάση, ανέλυσε ο Ερνστ Σούλτε, εμπειρογνώμονας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, με εισηγήσεις τους, ακτιβιστές οικολόγοι από την Ισπανία και εκπρόσωποι των ενώσεων των δασικών πυροσβεστών και εθελοντών πυροσβεστών από την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Για την ελληνική περίπτωση μίλησαν ο Ιωάννης Κάκαλος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και ο Ηλίας Τζιρίτης, εθελοντής πυροσβέστης και συντονιστής τοπικών δράσεων με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

Βίντεο και φωτογραφίες Βασίλης Κατσαρδής


(Visited 62 times, 1 visits today)

Read more:
screen-shot-2017-01-10-at-22-55-56
Επανεκλογή Στέλιου Κούλογλου ως αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης (DEVE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, επανεξελέγη σήμερα ομόφωνα και δια βοής, τρίτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης (DEVE) στο Ευρωπαϊκό...

Close