Συμμετοχή του Στέλιου Κούλογλου στις ημερίδες μελέτης της GUE/NGL στην Αθήνα

Permalink

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου συμμετέχει στις ημέρες μελέτης που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Βόρεια Πράσινη Αριστερά στην Αθήνα από τις 2 μέχρι τις 4 Ιουνίου με κεντρικό τίτλο “Περιφερειακό Χρέος: Αιτίες, συνέπειες και λύσεις”.

Την έναρξη των εργασιών πραγματοποίησαν από κοινού η Gabi Zimmer, πρόεδρος της ευρωομάδας GUE/NGL, ο Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-GUE/NGL και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αμέσως μετά, στα πλαίσια των ημερών μελέτης, ο Στέλιος Κούλογλου συντόνισε το 1ο πάνελ ομιλητών με θέμα “Πολιτική Οικονομία της συσσώρευσης περιφερειακού χρέους ”. Οι 2 κεντρικοί ομιλητές ήταν ο καθ. Gabriel Colletis (καθηγητής Οικονομικών Επιστημών, University of Toulouse 1- Capitole/ France) και ο Αλέκος Καλύβης (υπεύθυνος Προγράμματος και Οικονομικής Πολιτικής της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ).

Στην παρουσίαση του ο καθηγητής Gabriel Colletis μίλησε για τη μελέτη που έκανε από κοινού με τους Jean-Philippe Robé και Robert Salais για τη λύση των προβλημάτων χρέους μέσω παραγωγικών επενδύσεων. Μπορείτε να διαβάσετε τη μελέτη του καθηγητή Gabriel Colletis: Greek debt presentation.

Ο Αλέκος Καλύβης στην ομιλία του έκανε λόγο για το μήνυμα που έχει εκπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του για μια εκ θεμελίων αλλαγή της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, μακριά από την λιτότητα και την άνιση ανάπτυξη.

Πέραν των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το παρόν θα δώσουν 33 ευρωβουλευτές της GUE-NGL, ενώ στις συζητήσεις θα συμμετέχουν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, Οικονομολόγοι, καθηγητές Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, εκπρόσωποι από μη κυβερνητικών οργανισμών που ασχολούνται με θέματα διεθνούς αλληλεγγύης (transform!Europe, Solidarity4all network/Greece) και αντιμετώπισης του χρέους (Eric Toussaint – CADTM, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους), ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC) Henri Malosse, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα εδώ


(Visited 45 times, 1 visits today)

Read more:
34581914584_62b5fac8f7_z
«Η Ελλάδα στο πιάτο!»: Συνέντευξη Τύπου πριν την αποψινή εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο

Συνέντευξη Τύπου για τη βραδιά γευσιγνωσίας «Η Ελλάδα στο πιάτο!»,  που διοργανώνει απόψε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής...

Close