Συνέντευξη Κούλογλου στο ARTE: οι δανειστές δεν θέλουν να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ [video]

Permalink

«Η Ελλάδα έχει κάνει ήδη πολλές παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξή του προς το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARTE. Επισήμανε πως οι δανειστές δεν επιθυμούν να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η στρατηγική των εταίρων έχει στόχο να χάσει την αξιοπιστία της η κυβέρνηση».

«Το ζήτημα δεν τόσο οικονομικό όσο πολιτικό. Αυτό σημαίνει ότι αν τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που θα θελήσουν να αλλάξουν τις πολιτικές της λιτότητας, που δεν οδηγούν παρά μόνο στην καταστροφή για τις χώρες του Νότου», σημείωσε ο Στ. Κούλογλου, προσθέτοντας πως οι όποιοι οικονομικοί συμβιβασμοί θα γίνουν «υπό τον όρο να υπάρξει μια βιώσιμη λύση, και όχι απλώς μια παράταση της αγωνίας και της τραγωδίας ενός ολόκληρου λαού».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, εξάλλου, ότι οι απαιτήσεις των δανειστών απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση ως προ τη λήψη νέων μέτρων είναι υπερβολικές και εντείνουν το κοινωνικό αδιέξοδο. «Το πρόσφατο αδιέξοδο των συζητήσεων είχε να κάνει με την αύξηση του φόρου στο ηλεκτρικό ρεύμα. Μα υπάρχουν ήδη 300 χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα χωρίς ρεύμα! Αν αυξήσουμε την τιμή του ρεύματος, θα έχουμε κι άλλα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Δεν είναι εικόνα για την Ευρώπη αυτή», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την αντιπαράθεση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απάντησε: «Προφανώς υπήρξε μια παρεξήγηση ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Γιούνκερ. Εμείς εξακολουθούμε να θεωρούμε τον κ. Γιούνκερ, ως κάποιον που θέλει να βρεθεί μια λύση, και θα λύσουμε αυτή την παρεξήγηση ανάμεσα στους δύο. Εν τέλει όμως, ο Τσίπρας βρέθηκε προ εκπλήξεως, γιατί περίμενε μια βιώσιμη λύση εκ μέρους των δανειστών, κι αυτό δεν έγινε. Γι” αυτό αντέδρασε με τέτοιο τρόπο. Δήλωσε και δημοσίως την έκπληξή του από τις τελικές διαδικασίες. Γιατί ενώ συμφωνήσανε σε κάποια σημεία, στο τέλος άκουσε μια πρόταση τελείως διαφορετική».

Και κατέληξε ο Στ. Κούλογλου: «Η κυβέρνηση, παρά την οικονομική παράλυση, τα οικονομικά προβλήματα και τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, έχει τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού. Ο κ. Τσίπρας έχει αυτή τη στιγμή την εύνοια του 70% των Ελλήνων, κάτι που είναι πρωτοφανές για έναν Έλληνα αλλά και για έναν Ευρωπαίο πρωθυπουργό».

Δείτε το video. Για να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους πατήστε cc στην κάτω δεξιά γωνία.


(Visited 83 times, 1 visits today)

Read more:
43976944790_eadb2e49ac_k
Κούλογλου: Οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβρη και θα είναι ντέρμπι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρυφά «παρακαλάει να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο...

Close