Κούλογλου: o Στουρνάρας και τα τρία σενάρια με τους δανειστές [video]

Permalink

Απέκλεισε την Πέμπτη τα σενάρια περί ελληνικής χρεοκοπίας και Grexit ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος άσκησε κριτική στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή τη χθεσινή δήλωσή του, ότι ένα «ενδεχόμενο “ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις θα οδηγήσει σε χρεωκοπία και έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, χαρακτήρισε τη δήλωση Στουρνάρα ως «παρέμβαση που βάζει “παράσιτα” στο πολιτικό παιχνίδι» και χαρακτήρισε τα σενάρια περί Grexit και ελληνικής χρεωκοπίας ως «αστεία».

Παράλληλα, ο Στ. Κούλογλου υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπάρχουν τρία σενάρια. «Το πρώτο σενάριο είναι να υπάρξει μια συμφωνία με βάση αυτά που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση – εφ” όλης της ύλης και με το χρέος συν την αντιπρόταση Γιούνκερ. Υπάρχει ένα δεύτερο, το οποίο είναι λιγότερο καλό, που είναι να υπάρξει μια παράταση του υπάρχοντος προγράμματος μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, το οποίο θα δώσει μια ανάσα, αλλά δεν δίνει λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Και υπάρχει και ένα τρίτο σενάριο – και αυτό είναι το χειρότερο – είναι να δοθεί μια παράταση μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε αυτά που ζούμε τώρα θα τα μεταθέσουμε για αργότερα και έτσι θα συνεχιστεί η οικονομική ασφυξία και οι εξωτερικές πιέσεις», σημείωσε.

Δείτε το video εδώ: Κοινωνία Ώρα MEGA


(Visited 48 times, 1 visits today)

Read more:
koul1b
Κούλογλου: Ηρεμία και σουρεαλισμός στις εκλογές στην Καταλονία

Ένα ήσυχο αν και πολωμένο κλίμα στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας μετέφερε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, από την Βαρκελώνη όπου...

Close