Κούλογλου στο ιρλανδικό ραδιόφωνο: Η Γερμανία καταστρέφει την Ελλάδα για δεύτερη φορά

Permalink

«Η Γερμανία καταστρέφει την Ελλάδα για δεύτερη φορά» αναφέρει ο Στέλιος Κούλογλου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εκπομπή Newstalk Breakfast σημειώνει: «Ζούμε τα αντίποινα. Ο ελληνικός λαός τιμωρείται τώρα γιατί ψήφισε ενάντια στην εντολή του Βερολίνου. Το Βερολίνο είπε «ναι» και ο λαός ψήφισε «όχι». Σύμφωνα λοιπόν με τους νέους νόμους της ΕΕ, κανείς δε επιτρέπεται να παραβαίνει τις εντολές του Βερολίνου».

Μία από τις προτάσεις ζητά 50 δις σε περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας, να υποθηκεύονται από τους ευρωπαίους πιστωτές σας σε ένα ταμείο στο Λουξεμβούργο. Τι περιουσιακά στοιχεία είναι αυτά;

Είναι μια πρόταση του Σόιμπλε, για περιουσιακά στοιχεία που θα πηγαίνουν στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης, έναν οργανισμό στο Λουξεμβούργου, που ελέγχεται από μια γερμανική κρατική τράπεζα, την KFW. Ο διευθυντής του ΔΣ αυτής της τράπεζας είναι ο ίδιος ο Σόιμπλε. Επομένως, θέλει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία να τα διαχειρίζεται αυτός. Αυτό τα λέει όλα για τη νέα ευρωπαϊκή ηθική.

Για τι περιουσία μιλάμε; Για νησιά; Για τουριστικά θέρετρα;

Ήδη από τις αρχές της κρίσης το 2009, κάποιοι Γερμανοί πολιτικοί στις εφημερίδες, έθεταν το ζήτημα ότι η Ελλάδα πρέπει να δώσει κάποια νησιά. Να χρησιμοποιηθούν τα νησιά σαν εγγύηση για κάθε συμφωνία ή κάθε δάνειο. Και αυτή η ιδέα μπήκε ανοιχτά σε αυτό το έγγραφο του Σόιμπλε. Αυτό δείχνει ότι ο στόχος τους, από την εκλογή της νέας κυβέρνησης, δεν ήταν να βρεθεί συμφωνία, αλλά η ταπείνωση και η παράδοση της Ελλάδας και η χρήση της ελληνικής περιουσίας για άλλους λόγους. Είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από έναν αιώνα, που η Γερμανία καταστρέφει την Ελλάδα.

Στην τρίτη εβδομάδα με κλειστές τράπεζες, ο Τσίπρας και ο Ευκλείδης ήταν έτοιμοι να συμφωνήσουν σε όλα κατά τη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ, απλώς και μόνο για να ανοίξουν οι τράπεζες.

Ναι, αυτό είναι ακόμη ένα δείγμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Οι τράπεζες και η οικονομία έχουν σοβαρά προβλήματα και αντί να δείξουν αλληλεγγύη, χρησιμοποιούν την παράλυση σαν όπλο εκβιασμού, με απειλές και τελεσίγραφα, ώστε να παραδοθεί τελείως η χώρα, μετά την ψήφο του λαού για λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη. Θέλουμε να πληρώσουμε το χρέος αλλά χρειαζόμαστε ανάπτυξη για να το κάνουμε αυτό. Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός οικονομολόγος στον κόσμο, που θα έλεγε ότι μετά από 6 χρόνια ύφεσης, χρειάζεται κι άλλη λιτότητα. Και δυστυχώς αυτό θα συμβεί τώρα.


Ας μιλήσουμε για την εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας. 27 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, είτε απείχαν είτε καταψήφισαν την προηγούμενη εβδομάδα τις προτάσεις. Οι καινούργιες είναι χειρότερες. Εξαρτάται ο ΣΥΡΙΖΑ από την αντιπολίτευση για να τις φέρει στη βουλή; Πριν την ερχόμενη Πέμπτη;

Αυτό καθίσταται όλο και πιο πιθανό. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον Τσίπρα, γιατί όλοι κατανοούν πόσο δύσκολο ήταν και τι εκβιασμούς υπέστη. Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η χώρα στο σύνολό της. Αυτά τα μέτρα λιτότητας δεν είναι βιώσιμα. Θα φέρουν κι άλλη ύφεση και φτώχεια και θεωρώ ότι θα έχουμε πολιτικές αναταραχές στο προσεχές μέλλον. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα γίνει αλλά σας βεβαιώνω ότι κανείς δε μπορεί να εφαρμόσει τόσο σκληρά μέτρα. Πιο σκληρά και από όσα προτάθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια.


(Visited 114 times, 1 visits today)

Read more:
neakriti-news-image
Κούλογλου: Η στάση των Ελλήνων στο προσφυγικό, θα βοηθήσει στην αποδέσμευση κονδυλίων και για την Θάσο

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μίλησε στον ρ/σ Στο Κόκκινο Καβάλας και αναφέρθηκε στη γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν...

Close