Συνέντευξη Στο Κόκκινο: η συμφωνία είναι τιμωρία, αλλά μας δίνει χρόνο να δούμε τις εναλλακτικές

Permalink

«Δώσαμε μια μάχη και ηττηθήκαμε. Αλλά η συμφωνία των Βρυξελλών μας δίνει ένα περιθώριο χρόνου να διαμορφωθεί μια στρατηγική στις νέες δύσκολες συνθήκες και να δούμε εναλλακτικές σε περίπτωση που ο κ. Σόιμπλε επιμείνει στο Grexit», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου, τονίζοντας ότι η συμφωνία ήταν η ευρωπαϊκή τιμωρία προς την Ελλάδα.

Μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Σαββόπουλο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτό το διάστημα προκειμένου αφενός να αξιοποιήσει τα ρήγματα που έχουν δημιουργηθεί διεθνώς και αφετέρου με καίριες θετικές κινήσεις να αλλάξει τη διεθνή εικόνα της χώρας, αλλά και την πραγματική κατάσταση στο εσωτερικό.

«Θα είναι σημαντικό να γίνουν κινήσεις όπως το να συλληφθεί ή να μπει πρόστιμο σε κάποιον από τη ολιγαρχία ή να ληφθούν μέτρα για τη φοροδιαφυγή και πατώντας στην αλλαγή του κλίματος που θα επιφέρουν αυτές οι κινήσεις να επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία», επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να χαραχτεί και μια στρατηγική σε περίπτωση που τα πράγματα οδηγηθούν και πάλι σε αδιέξοδο.

Για την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κούλογλου σημείωσε ότι πρέπει να διαμορφωθούν πολιτικές ανάλογα με τα πολιτικά ζητούμενα. «Αν υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές, θα είναι δύσκολο να υπάρξουν συγκλίσεις και να διατηρηθεί η ενότητα. Αυτό θα πρέπει να κριθεί με βάση πολιτικές και όχι με βάση συνωμοτικά σχέδια. Πρέπει να μιλήσουμε επιτέλους πολιτικά», κατέληξε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:
Στο Κόκκινο 105.5


(Visited 186 times, 1 visits today)

Read more:
screen-shot-2017-01-06-at-17-46-47
Συνέντευξη Στ. Κούλογλου στο Κόντρα Channel: Μήπως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και για το προπατορικό αμάρτημα;

"Οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις έγιναν επί των προηγούμενων κυβερνήσεων, όχι επί ΣΥΡΙΖΑ" τόνισε σε συνέντευξη του στο Kontra Channel...

Close