Κούλογλου στην κινεζική TV για τον ρόλο της Γερμανίας

Permalink

Την τιμωρητική στάση της Γερμανίας και την πολιτική των αντιποίνων που χρησιμοποιεί το Βερολίνο σε βάρος της Ελλάδας, στον απόηχο του νέου μνημονίου, στηλίτευσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι CCTV, το μεγαλύτερο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Ανάντ Ναιντού και στην εκπομπή «The Heat», με θέμα «Η Γερμανική Δύναμη» ήτοι την ολοένα αυξανόμενη κυριαρχία της Γερμανίας στη σημερινή Ευρώπη, ο Στ. Κούλογλου επισήμανε χαρακτηριστικά: «Αυτό που συνέβη με την Ελλάδα, είναι ότι μετά το “όχι” του δημοψηφίσματος, η τελική συμφωνία που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, ήταν πολύ σκληρότερη από εκείνη μιας εβδομάδας πριν».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συμφωνία «κακή», επισημαίνοντας: «Ήταν μια πολύ κακή συμφωνία που επιβλήθηκε κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες. Ύστερα από απειλές, εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Δυστυχώς. Κανένας σοβαρός οικονομολόγος δε θα σας πει ότι μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, χρειάζεστε περισσότερη λιτότητα. Η Ελλάδα χρειαζόταν ανάπτυξη αλλά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Τσίπρας αναγκάστηκαν να δεχθούν τη συμφωνία, ειδάλλως θα είχαν να αντιμετωπίσουν μια χρεοκοπία. Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τη συμφωνία εφόσον την υπογράψαμε, θα είναι όμως πολύ δύσκολο και δε θα έχει όφελος ούτε για την Ελλάδα ούτε για τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, εξάλλου, ότι «η γερμανική νοοτροπία της τιμωρίας και των αντιποίνων καταργεί τα θεμέλια της Ευρώπης και της δημοκρατίας», ενώ σημείωσε ότι εν τέλει εκείνος που ωφελείται περισσότερο από την τακτική των Μέρκελ και Σόιμπλε είναι αυτή καθαυτή η Ακροδεξιά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην εκπομπή «The Heat» συμμετείχαν επίσης η Ανέτ Χόιζερ, διευθύντρια του Ιδρύματος Μπέρτελσμαν στην Ουάσιγκτον, και ο Ντανιέλ Λέβιν, σύμβουλος κυβερνήσεων.

Δείτε τα δύο μέρη της συνέντευξης με ελληνικούς υπότιτλους:

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο


(Visited 47 times, 1 visits today)

Read more:
GREU
Στ. Κούλογλου: Η αξιολόγηση, οι τακτικές των δανειστών και η αντιπολίτευση

Η ανάγκη για την εξεύρεση λύσης που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν, η πάγια διαπραγματευτική τακτική...

Close