“Το μεγάλο στοίχημα της σύγχρονης αριστεράς είναι να μπει στην εξουσία και να κάνει ότι μπορεί για να αλλάξει τα πράγματα”

Permalink

“Το μεγάλο στοίχημα της σύγχρονης αριστεράς είναι να μπει στην εξουσία και να κάνει ότι μπορεί για να αλλάξει τα πράγματα”, δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «ανοιχτά μικρόφωνα» του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 fm, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος προσέθεσε ότι “αυτό προϋποθέτει να αποδεχθείς το συσχετισμό των δυνάμεων και να κάνεις συμβιβασμούς για να αλλάξεις τα πράγματα”

“Η επιλογή να μένεις στην αντιπολίτευση και να περιμένεις κάτι να αλλάξει με ένα μεταφυσικό τρόπο, σαν να είναι να έλθει ο Θεός να αλλάξει τα πράγματα, δεν βοηθάει”, είπε ο κ.Κούλογλου ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι “το βασικό μήνυμα των εκλογών ήταν το αίτημα για αλλαγή”, στο οποίο απέδωσε και την ήττα της ΝΔ.

«Ο Μεϊμαράκης έκανε ότι καλύτερο μπορούσε αλλά δεν αρκεί το στυλ, χρειάζεται και η ουσία. Πρέπει να κάνει κάνεις σοβαρές μεταρρυθμίσεις και όχι να κρύψεις τον Αδωνι στην προεκλογική εκστρατεία”, είπε.

“Η Ευρωπαϊκή Αριστερά, οι αριστεροί σοσιαλδημοκράτες και οι πράσινοι είναι ανακουφισμένοι από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, διότι αν ηττάτο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν το τέλος”, είπε ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν δυσαρέστησε ακόμη και τους κύκλους του Γιούνκερ, παρά το γεγονός ότι ανήκει στη δεξιά, καθώς “στις Βρυξέλλες υπάρχει η εντύπωση ότι τα παλιά κόμματα είναι φθαρμένα και διεφθαρμένα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τομές που χρειάζεται η Ελλάδα και αν ήταν στην εξουσία, η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας θα ήταν δυσκολότερη”.

Ο κ. Κούλογλου έκανε λόγο για “πολιτική αποσταθεροποίηση της προηγούμενης κυβέρνησης από την πλευρά της Μερκελ και του (σοσιαλιστή προέδρου του ευρωκοινοβουλίου) Σουλτς ”.

“Ήθελαν υπάρξει ένα σχήμα με τους δικούς τους ανθρώπους μέσα” είπε και προσέθεσε ότι “ο κ.Σουλτς συμπεριφέρεται όλο και περισσότερο ως Γερμανός αποικιοκράτης και είναι απογοητευμένος γιατί θεωρούσε ότι οι άνθρωποι που είχε καλές σχέσεις, το ΠΑΣΟΚ και κυρίως το ΠΟΤΑΜΙ θα μπορούσαν να αποτελέσουν εταίρους στη νέα κυβέρνηση” ενώ εξέφρασε την άποψη ότι “η ηγεσία της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας αισθάνεται ότι απειλείται από τις επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το βαθμό ανεξαρτησίας που ο ίδιος έχει στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα άλλα κόμματα έχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια ανεξαρτησίας άποψης και γνώμης γιατί ο ίδιος ο Τσίπρας είναι τέτοιος τύπος, θεωρεί ο διάλογος προσφέρει ακόμη και περιπτώσεις ανθρώπων όπως η Λαϊκή Ενότητα που έφυγαν και είχαν απόψεις διαφορετικές από αυτόν”.


(Visited 246 times, 1 visits today)

Read more:
stelios_kouloglou
Στέλιος Κούλογλου: «Η Επιτροπή γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορούμε να χτίσουμε ένα τείχος στη θάλασσα»

Συνέντευξη με τον Ζαν Ζακ Ρεζιμπιέ Κατά τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε  χθες στο Άμστερνταμ, αρκετές χώρες...

Close