Αντάρτικο με ισοδύναμα στον φαύλο κύκλο ύφεσης

Permalink

Ένα «μίνι αντάρτικο» ισοδύναμων μέτρων ανακούφισης της κοινωνίας προτείνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος των υφεσιακών μνημονίων.

Ο Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη, σημειώνει ότι «παρά τους επτά μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης η χώρα υποχρεώθηκε να συνθηκολογήσει και τώρα, δυστυχώς, πρέπει να εφαρμόζει τα επώδυνα μέτρα αυτής της συνθηκολόγησης».

«Το κύριο μέλημά μας» λοιπόν, προσθέτει ο Στέλιος Κούλογλου, «θα πρέπει να είναι η σταθεροποίηση των τραπεζών για να πέσει χρήμα στην αγορά και να κινηθεί η οικονομία». Όσο για τα ισοδύναμα μέτρα προτάσσει τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και πάταξης της διαφθοράς.

Προσέθεσε ακόμη, ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, καθώς η Γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να το υποβαθμίσει. Το ίδιο κάνει και με το σκάνδαλο της Volkswagen, όπως κάνει και γενικά με οτιδήποτε θίγει τον μύθο της αδιάφθορης Γερμανίας.

Ο ευρωβουλευτής μίλησε ακόμη για τον γαλλογερμανικό ανταγωνισμό, το γερμανικό «ναυάγιο» στο προσφυγικό αλλά και το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, ζητώντας διαχωρισμό πανελλαδικών και περιφερειακών σταθμών.

 


(Visited 23 times, 1 visits today)

Read more:
Migrants wait at Greece's border with Macedonia, hoping to enter Gevgelija, Macedonia
«Η υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό συνεχίζεται» – Άρθρο του Στ. Κούλογλου στην ισπανική εφημερίδα Eldiario.es

  Το κλείσιμο των συνόρων από κράτη-μέλη και η «λευκή επιταγή» που έδωσε η Κομισιόν και το Συμβούλιο στην Τουρκία...

Close