Κούλογλου: «Αν η κυβέρνηση ήθελε παιχνίδια με τα κανάλια, θα καλούσε σε γεύμα τους ιδιοκτήτες»

Permalink

«Αν η κυβέρνηση ήθελε να κάνει παιχνίδια με τα κανάλια, με τον υπόγειο και σκοτεινό τρόπο, που γινόταν τα τελευταία χρόνια, το μόνο που θα χρειαζόταν να κάνει, είναι να καλέσει σε γεύμα τους ιδιοκτήτες τους», είπε στο Πρακτορείo 104,9 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

«Θα το είχε πετύχει και με το παραπάνω, γιατί οι ιδιοκτήτες είναι σε δύσκολη θέση λόγω της οικονομικής κρίσης και θα έτρωγαν ό,τι μενού τους προσέφερε», είπε ο κ.Κούλογλου, προσθέτοντας, ότι «επί ΝΔ υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο προπαγάνδας με συγκεκριμένη πολιτική, που καθοριζόταν κάθε πρωί στον πρωινό καφέ του Μεγάρου Μαξίμου».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε, ότι δεν υπαινίσσεται κάποια θεωρία συνωμοσίας, ότι κάθε πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλούσε τον καναλάρχη και του έλεγε τι πρέπει να γίνει, αλλά ότι αυτό γινόταν στο πλαίσιο μιας γενικότερης συνεργασίας και αλληλοβοήθειας με κάποιους φιλικά προσκείμενους δημοσιογράφους, ενώ χαρακτήρισε τη σχέση μεταξύ των προηγούμενων κυβερνήσεων και των ιδιοκτητών των καναλιών ως «ισορροπία τρόμου».

«Η ιδέα δεν είναι να αποκτήσουμε κανάλια, που να είναι μαζί μας, αλλά να αποκτήσουμε υγιή ανταγωνισμό και υγιή μέσα ενημέρωσης», είπε, επισημαίνοντας ότι επί 25 χρόνια «υπήρχε ένα χάος που διευκόλυνε την διαφθορά και την διαπλοκή και έβλαψε τη δημοσιογραφία και την κοινωνία, γιατί με όσο πιο υγιή τρόπο ασκείται η δημοσιογραφία, τόσο περισσότερο ο κόσμος εμπιστεύεται τα μέσα ενημέρωσης και αυτό βοηθάει και οικονομικά, ενώ όταν τα ΜΜΕ απαξιώνονται, ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη και υπάρχει οικονομικό πρόβλημα».

Ο κ.Κούλογλου σημείωσε ότι «η προσπάθεια να καθαρίσει το τοπίο θέλει προγραμματισμό και σοβαρότητα, καθώς, όπως εξήγησε “ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πιο υγιές τοπίο, στο οποίο ο καθένας θα κάνει τη δουλειά του με σταθερούς κανόνες του παιχνιδιού». Επισήμανε, τέλος, ότι «η διαφθορά είναι ένας φόρος παραπάνω κατά των φτωχών και υπέρ των πλουσίων, ένας φόρος που βγαίνει και ελαφρύνεται ο φτωχός».


(Visited 199 times, 1 visits today)

Read more:
804cca1d-8ca9-453a-88dc-d0761d07df70
Κούλογλου: Το ΔΝΤ δεν κατέστρεψε μόνο την Ελλάδα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Στο Κόκκινο για την Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου που δόθηκε χθες στη...

Close