Κούλογλου για προσφυγικό: Θέλουν εξιλαστήριο θύμα την Ελλάδα

Permalink

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεσμένος σήμερα στην ΕΡΤ ενημέρωση με τον δημοσιογράφο Φάνη Παπαθανασίου, μίλησε για τη προσφυγική κρίση, για την αποτυχία της ηγεσίας της ΕΕ, η οποία αντί να διαχειριστεί το ζήτημα με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης για ενισχύσεις, ρίχνει το φταίξιμο στην Ελλάδα, ειδικά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε επίσης για πολιτικά παιχνίδια που παίζονται σε ότι αφορά στην αναστολή η μη της Συνθήκης Σένγκεν: «Θα ξεκινήσει μια διαδικασία αμφισβήτησης ολόκληρης της ΕΕ, παρόμοια με εκείνη της Ευρωζώνης, όπως είπε και ο Γιούνκερ, ξήλωμα της Σένγκεν σημαίνει ξήλωμα του ευρώ » όπως είπε.

Για την ελληνική πλευρά θεώρησε σημαντικό το να τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, όπως τη σωστή λειτουργία των κέντρων καταγραφής προσφύγων, hot spots, ώστε να μη δίνει η χώρα κανένα πρόσχημα, δεδομένου ότι βρίσκεται σε ήδη δυσχερή θέση λόγω της οικονομικής της κατάστασης και η ευθύνη να μετατοπιστεί στους πραγματικά υπεύθυνους.


(Visited 54 times, 1 visits today)

Read more:
koul1b
Συνέντευξη Κούλογλου στο ραδιόφωνο του Alpha

Για την τρέχουσα επικαιρότητα και με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε χθες για την καταστρατήγηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στην...

Close