Να μην ξεχνάμε και τα ρουσφέτια

Permalink

Κόντρα Κούλογλου – Θεοχάρη για τα «γαλάζια ρουσφέτια» στη Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και τα ντοκουμέντα

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου και του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής στο Mega. Ο Στέλιος Κούλογλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα ρουσφέτια της ΝΔ επί εποχής Χάρη Θεοχάρη στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, ντοκουμέντα που είχε αποκαλύψει το tvxs.gr τον περασμένο Μάρτιο, αν και ο Χάρης Θεοχάρης επέμεινε πως δεν υπήρχαν ρουσφέτια και «οι υπουργοί ντρέπονταν ακόμη και να τον πάρουν τηλέφωνο».

Ο Στέλιος Κούλογλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπονόμευση που έγινε από την αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές. «Όταν η κυβέρνηση διαπραγματευόταν, έλεγαν να έρθει ό,τι μνημόνιο να είναι αρκεί να είμαστε στην Ευρώπη. Το Ποτάμι δεν έλεγε αυτό;», ανέφερε με τον Χάρη Θεοχάρη να απαντάει: «Δεν ντρέπεστε να λέτε ψέματα; Είστε ψεύτης».

«Όταν ο Τσίπρας διαπραγματευόταν οι “υποψήφιοι πρωθυπουργοί” έκαναν βόλτες στις Βρυξέλλες. Ο Σαμαράς είχε πάει στις Βρυξέλλες και έλεγε “να τελειώσει η εξάμηνη παρένθεση”. Στις Βρυξέλλες δεν είχε πάει και ο Θεοδωράκης… Τα ξεχάσαμε αυτά;

«Δεν ντρέπεστε;», επαναλάμβανε ο Χάρης Θεοχάρης. «Είστε ψεύτης κ. Κούλογλου…», είπε ο βουλευτής του Ποταμιού και συνέχισε: «Δεν ντρέπεστε;».

«Εγώ;… Εσείς που υπογράφατε τα ρουσφέτια», απάντησε ο Στέλιος Κούλογλου αναφερόμενος στα «γαλάζια ρουσφέτια» επί εποχής Χάρη Θεοχάρη στη Γενική Γραμματεία Εσόδων. Το κόμμα και οι βουλευτές της ΝΔ βομβάρδιζαν καθημερινά, με επίσημα και ενυπόγραφα αιτήματα, τη Γραμματεία για αναβαθμίσεις, τοποθετήσεις και προαγωγές «ημετέρων».

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα, υπουργοί πρώτης γραμμής μάλιστα δεν δίσταζαν να ζητήσουν επωνύμως και εγγράφως – ακόμη και με μορφή εντολής και απαίτησης – τοποθετήσεις «δικών τους παιδιών» σε καίριες διευθυντικές θέσεις, σε συγκεκριμένες ΔΟΥ και τελωνεία, ευνοϊκές αποσπάσεις και μετατάξεις.

«Οι υπουργοί ντρέπονταν να με πάρουν τηλέφωνο. Τους λέγανε μην πας σε αυτόν δεν ακούει κανέναν. Ούτε ένα ρουσφέτι, είστε ψεύτης» απάντησε ο Χάρης Θεοχάρης στα όσα ανέφερε ο Στέλιος Κούλογλου. «Τα ντοκουμέντα έχουν δημοσιευτεί…», απάντησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Χάρης Θεοχάρης του είπε «να τα φέρει». «Ήταν πολύ σκληρός ο Θεοχάρης», σχολίασε και ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος υποστηρίζοντας τον σημερινό βουλευτή του Ποταμιού.

To tvxs.gr, τον Μάρτιο, είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας τα ντοκουμέντα με τα «γαλάζια ρουσφέτια». Διαβάστε αναλυτικά:

Ανάμεσα στους υπουργούς που έδιναν τις εντολές υπέρ των «ημετέρων» ήταν, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε, ο τότε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας – με επίσημη σφραγίδα και υπογραφές – καθώς επίσης και ουκ ολίγοι γαλάζιοι βουλευτές.


(Visited 454 times, 1 visits today)

Read more:
alexis-tsipras 2
Συνέντευξη στο ARTE: Ce que Tsipras veut

Άρθρο της Véronique Barondeau & τηλεφωνική συνέντευξη μου εχθές στο ARTE για την στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα και τις διαπραγματεύσεις. Le...

Close