Kούλογλου: Όποτε η ΕΡΤ πήγε να σηκώσει κεφάλι της το κόβανε

Permalink

Ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ σε μια συζήτηση για την κρατική τηλεόραση, αναφέρθηκε στις δυσκολίες αλλά και την ανάγκη να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην ΕΡΤ, όπως απαιτεί η σύγχρονη τηλεοπτική εποχή αλλά και οι πολιτιστικές ανάγκες της χώρας.

Ερωτηθείς για την επιστροφή της ΕΡΤ, μετά το κλείσιμό της, σημείωσε πως είναι εύκολο να γκρεμίζεις αλλά δύσκολο να ξαναχτίσεις. Είναι θετικό πως η ΕΡΤ ξανάνοιξε, είπε, αλλά υπογράμμισε πως «η αναδιοργάνωση που απαιτείται, χρειάζεται χρόνο». «Αφού χτιστεί το βασικό οικοδόμημα, έστω και μικρότερο, γιατί τα περισσότερα υλικά δεν περισώθηκαν, στη συνέχεια θα πρέπει να γίνουν πιο ριζικές αλλαγές, καθώς η σύγχρονη τηλεοπτική εποχή αλλά και οι πολιτιστικές ανάγκες απαιτούν πιο ριζικές στροφές».
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα είδος επανασύνδεσης της τηλεόρασης με τη νεολαία αλλά και στην απαραίτητη χρήση του διαδικτύου. Συγχρόνως, συνέχισε, θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες, ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά το ποιοτικό πρόσωπο που είχε η ΕΡΤ παλιότερα. «Υπήρχαν εκπομπές που έδιναν το στίγμα της ΕΡΤ. Κάποιοι από τους δημιουργούς θα μπορούσαν να επιστρέψουν, αλλά θα πρέπει να δοθούν και ευκαιρίες σε νέους ανθρώπου. Πιστεύω πως υπάρχουν εξαιρετικά ταλέντα», δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως αυτό χρειάζεται επενδύσεις, αλλά χωρίς τις σπατάλες του παρελθόντος.

Aκούστε εδώ όλη τη συνέντευξη:

«Χρειάζονται τέτοιου είδους ανοίγματα για να δοθεί το στίγμα της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ δεν έχει δώσει ακόμη το στίγμα της», ανέφερε και πρόσθεσε: «Πρέπει η ΕΡΤ να ξαναγίνει πόλος αναφοράς όπως ήταν πριν την κλείσουν. Να υπάρχουν τα ιδιωτικά κανάλια και απέναντί τους η ΕΡΤ, ώστε να ανεβάζει τον πήχη».

Σχετικά με τις σπατάλες του παρελθόντος, δήλωσε πως «από το 2004 μέχρι το 2010 επικράτησε στην ΕΡΤ η εποχή του νεοπλουτισμού, με τεράστιες σπάταλες και διαφθορά, σε μια προσπάθεια να γίνει ανταγωνιστική αλλά με όρους των ιδιωτικών καναλιών». «Όποτε πάει να σηκώσει κεφάλι και να αναπτυχθεί ένα άλλο σχέδιο ραδιοτηλεόρασης, όπως το 2004 και το 2012, της κόβουν τα πόδια». «Η ΕΡΤ πριν από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν πρώτη στις ειδήσεις και είχε ήδη κερδίσει τη τηλεοπτική μάχη των εκλογών», ανέφερε ενδεικτικά.


(Visited 214 times, 1 visits today)

Read more:
koylogloy
Κούλογλου / Γιατί έχουμε τις ακριβότερες τιμές στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η ακρίβεια αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τα νοικοκυριά γιατί «ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει δογματικά στους νόμους της αγοράς και δεν...

Close