“Η Διέξοδος από την κρίση” – Hμερίδα Κούλογλου για τη νεανική επιχειρηματικότητα

Permalink

Ημερίδα για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου. 1ος σταθμός: Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, ώρα 19.00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), Νέο Δημαρχείο, Βασ. Γεωργίου Α΄1

Η εκδήλωση έχει σκοπό την παρουσίαση εργαλείων για τη μείωση της νεανικής ανεργίας, την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη συγκράτηση του διαρκώς αυξανόμενου ρεύματος των νέων που εγκαταλείπουν τη χώρα μας προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Στόχος της ημερίδας είναι να δοθούν δηλαδή ιδέες και εργαλεία για τη στήριξη των νέων, ώστε να βρουν δουλειά, να συνεχίσουν τις σπουδές ή τις ερευνητικές τους δραστηριότητες, να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, γνωρίζοντας και αξιοποιώντας τόσο τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και ήδη επιτυχημένα παραδείγματα νέων, ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων.

Είναι μέρος μια προσπάθειας για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από το υφεσιακό κλίμα, που διαμορφώθηκε από την εφαρμογή πολιτικών σκληρής λιτότητας κατά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Οι πολιτικές αυτές έπληξαν ιδιαιτέρως τον νεανικό πληθυσμό της χώρας και εκτόξευσαν τη ανεργία των νέων σε πρωτόγνωρα ύψη. Είναι «στρατηγική ήττα» της Ελλάδας το γεγονός ότι νέοι και πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα για να βρουν δουλειά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν παρουσιάσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους:

Δρ. Ηρακλή Αγιοβλασίτη, Εκπρόσωπο του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, Εθνικού Σημείου Αναφοράς για το πρόγραμμα Horizon 2020.

Δρ. Απόστολο Δημητριάδη, Εκπρόσωπο του Praxi Help-Fοrward Network, για τα τα ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης των SME instrument & Fast Track to Innovation (FTI).

Γιάννη Τζέκο, της Tzekos Organic Herbs.
Φανή Αργυροπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας στην Blink Wines και Κτήμα Πιερία Ερατινή.


(Visited 442 times, 1 visits today)

Read more:
384648-5098520
Και εσείς γιατί καταπιέζετε τους Μαύρους, κυρία Κουτσούμπα;

Στο γνωστό ανέκδοτο, οι υπερήφανοι Σοβιετικοί αξιωματούχοι ξεναγούν αμερικανική αντιπροσωπεία στο μετρό της Μόσχας, το οποίο έχουν διαφημίσει για την...

Close