Κούλογλου: «Οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη στρέφονται κατεξοχήν εναντίον των νέων»

Permalink

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας πρόσφατα στην εκπομπή της ΕΤ1, ΕUROPE και στη δημοσιογράφο Εύα Μπούρα, για τις λύσεις στο πρόβλημα της ανεργίας των νέων, δήλωσε ότι υπάρχει στρατηγικό πρόβλημα που είναι το πρόβλημα της πολιτικής που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη και η οποία αντί να δώσει βάρος στην ανάπτυξη και στις δημόσιες επενδύσεις, δίνει το βάρος σε δημοσιονομικά ελλείμματα προκαλώντας λιτότητα και ύφεση. Επιπλέον, οι πολιτικές αυτές που εφαρμόζονται αναγκάζουν νέους με ιδιαίτερα προσόντα να αναζητήσουν θέση εργασίας στο εξωτερικό, κάτι που αποτελεί στρατηγική ήττα για τη χώρα. «Οι πολιτικές που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη στρέφονται κατεξοχήν εναντίον των νέων», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη  δράση που έχει ξεκινήσει ο ίδιος σε όλη την Ελλάδα για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, μέσω της παρουσίασης ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης για νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις, τόνισε την έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με τα προγράμματα αυτά και είπε ότι πρέπει να πολλαπλασιαστούν και να συντονιστούν οι δράσεις που θα προωθούν την ενημέρωση προς τους νέους ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρονται μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προκειμένου να τονωθεί η νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Με αφορμή το πρώτο φόρουμ για την κοινωνική και αλληλέγγυα επιχειρηματικότητα που συνδιοργάνωσε ο ίδιος μαζί με την Κωνσταντίνα Κούνεβα και την Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα, είπε ότι σε όλους τομείς και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, η κοινωνική επιχειρηματικότητα κερδίζει διαρκώς έδαφος και δίνει και τη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας δημιουργώντας θέσεις εργασίας και πρέπει να ενσωματωθεί και να στηριχθεί θεσμικά και νομικά και στην Ελλάδα.

 

Παρακολουθήστε εδώ ολόκληρη τη συζήτηση:

 

 

 


(Visited 87 times, 1 visits today)

Read more:
image
Στέλιος Κούλογλου / Ένα Μανιφέστο για τη Στέγαση σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η υπόθεση της κοινωνικής στέγασης δεν είναι απλώς ένα επακόλουθο της κρίσης του κόστους ζωής στην Ελλάδα, που επιδεινώνεται παράλληλα,...

Close