“Η Διέξοδος από την κρίση” – Hμερίδα Κούλογλου για τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Πάτρα

Permalink

Ημερίδα για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου. 2ος σταθμός: Πάτρα

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 19.00 σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαϊας και το Patras IQ  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαϊας.

Η εκδήλωση έχει σκοπό την παρουσίαση εργαλείων για τη μείωση της νεανικής ανεργίας, την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη συγκράτηση του διαρκώς αυξανόμενου ρεύματος των νέων που εγκαταλείπουν τη χώρα μας προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Στόχος της ημερίδας είναι να δοθούν ιδέες και εργαλεία για τη στήριξη των νέων, ώστε να βρουν δουλειά, να συνεχίσουν τις σπουδές ή τις ερευνητικές τους δραστηριότητες, να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, γνωρίζοντας και αξιοποιώντας τόσο τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και ήδη επιτυχημένα παραδείγματα νέων, ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων.

Είναι μέρος μια προσπάθειας για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από το υφεσιακό κλίμα, που διαμορφώθηκε από την εφαρμογή πολιτικών σκληρής λιτότητας κατά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Οι πολιτικές αυτές έπληξαν ιδιαιτέρως τον νεανικό πληθυσμό της χώρας και εκτόξευσαν τη ανεργία των νέων σε πρωτόγνωρα ύψη. Είναι «στρατηγική ήττα» της Ελλάδας το γεγονός ότι νέοι και πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα για να βρουν δουλειά.

Στόχος της ημερίδας είναι να συνεισφέρει στην εκκίνηση συζητήσεων που να αφορούν και το μέλλον της Ελλάδας και όχι μόνο το παρελθόν. Να δοθούν δηλαδή ιδέες και εργαλεία για τη στήριξη των νέων, ώστε να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, γνωρίζοντας και αξιοποιώντας τόσο τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και ήδη επιτυχημένα παραδείγματα νέων, ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων.
Το πρώτο μέρος ξεκινά με εισαγωγή από τον
ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιο Κούλογλου.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εισηγήσεις των:
Δημοσθένη Πολύζου – Αναπληρωτή Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης, Πανεπιστημίου Πατρών.
Δημήτρη Καραβίδα – Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ειρήνη Μαρίνου – Προϊσταμένης ΟΑΕΔ Πελοποννήσου
Θεόδωρο Τσούμπελη – Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Αχαϊας
Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιασθούν καλές πρακτικές από νέες καινοτόμες επιχειρήσεις της περιοχής μας.
Μετά το τέλος των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από πλευράς του κοινού.

(Visited 265 times, 1 visits today)

Read more:
355694-5239607
Η ταξική πολιτική του Λουδοβίκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός θεώρησε σκόπιμο να προχωρήσει σε διάγγελμα, για να ανακοινώσει μέτρα λόγω της ενεργειακής κρίσης. Συνηθίζει να το κάνει,...

Close