Πάτρα: Μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση για ανεργία – νεανική επιχειρηματικότητα

Permalink

Πλήθος κόσμου και πολλοί νέοι παρακολούθησαν χθες βράδυ, την εκδήλωση για τη νεανική επιχειρηματικότητα και την καταπολέμηση της ανεργίας που διοργανώθηκε στην Πάτρα με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση» έγραψε το site pelop.gr της εφημερίδας Πελοπόννησος, ενώ η πρωτοβουλία είχε ήδη από χθες το πρωί συγκεντρώσει τη προσοχή νέων, πολιτών και επιχειρηματιών, σύμφωνα με το τοπικό best.gr.

mqimgatrhv56bcda63abd5f

 

 

 

 

 

 

 

Στην εκδήλωση, που οργάνωσαν το Επιμελητήριο  Αχαΐας και η πρωτοβουλία Patras IQ, μίλησαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο Δημοσθένης Πολύζος αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Δημήτρης Καραβίδας, διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η Ειρήνη Μαρίνου, προϊσταμένη του ΟΑΕΔ Πελοποννήσου, ο Θεόδωρος Τσούμπελης, γεν. γραμματέας του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, Διευθύνων σύμβουλος της Armakadi (extra virgin olive oil & oil products), Νεφέλη Πολίτη - Στεργίου συνεργάτης  της IRIDA LABS, ενώ τον συντονισμό είχε ο Θανάσης Κούστας, ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου.

Νωρίτερα χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, ο Στέλιος Κούλογλου  χαρακτήρισε ως «στρατηγική ήττα» της Ελλάδας την  φυγή πολλών ταλαντούχων νέων στο εξωτερικό και πρόσθεσε ότι είναι γι΄ αυτό αναγκαίο να παρουσιαστούν, εργαλεία χρηματοδότησης και ιδέες για την επιχειρηματική  δραστηριοποίηση των νέων και την παραμονή τους στη χώρα. Παρουσίασε ακόμη μια έκδοση – οδηγό χρηματοδοτικών προγραμμάτων εκτός ΕΣΠΑ, για νέους επιχειρηματίες και ερευνητές, για προγράμματα έρευνας και καινοτομίας, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για γεωργούς, για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, κ.ά.

 

tjllpyfryt56bcda3038494

Από το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο πρόεδρός του κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, έφερε ως παράδειγμα την ετήσια έκθεση Patras IQ η οποία στοχεύει στη σύνδεση της έρευνας με τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και άλλες δράσεις που έχουν αγκαλιαστεί από τους νέους και την ερευνητική κοινότητα.

bchicohsge56bcd941ce032
ropjhsdmpv56bcd95b1c09f

mzkujbmygz56bcda76c59f8

ffzjjoqsgh56bcda8419c91

 

Το βίντεο της εκδήλωσης:

 

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών είναι επίσης διαθέσιμες.


(Visited 449 times, 1 visits today)

Read more:
325054-theod
Θεοδωρικάκος: το πρώτο θύμα της κυβερνητικής ανικανότητας; Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωνε τη Δευτέρα:  «οι "Κασσάνδρες" και οι καταστροφολόγοι διαψεύσθηκαν και οι μάσκες, σε χρόνο ρεκόρ,...

Close