Κούλογλου: Πολλοί στην ΕΕ θέλουν να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση

Permalink

Το κλίμα που υπάρχει στις Βρυξέλλες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, τόσο στο μέτωπο της αξιολόγησης όσο και στο προσφυγικό, περιγράφει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στον Κ.Σαββόπουλο και το Μαγκαζίνο Στο Κόκκινο. 

Πολλοί αξιωματούχοι θέλουν να κλείσει γρήγορα το θέμα της αξιολόγησης, δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου, πρώτον γιατί βλέπουν τις προσπάθειες που έχουν γίνει, δεύτερον γιατί βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι πολύ φορτωμένη και με το προσφυγικό πρόβλημα στο οποίο ανταποκρίνεται αλλά αυτό της δημιουργεί πρόσθετα βάρη και τρίτον γιατί θεωρούν ότι οποιαδήποτε κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα, θα έκανε πάρα πολύ κακό σε όλη την Ευρώπη.

Με αφορμή το προσφυγικό, επεσήμανε ότι υπάρχει εδώ και μήνες ένα σχέδιο από τη στιγμή που οι μεταναστευτικές ροές άρχισαν να δημιουργούν εσωτερικά προβλήματα στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, η Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί ως αποδιοπομπαίος τράγος, να φορτωθεί όλα τα προβλήματα και τελικά να κλείσουν τα σύνορα και να μετατραπεί σε ένα είδος αποθήκης προσφύγων.

Υπάρχει μια ομάδα κυρίως από ακροδεξιές κυβερνήσεις όπως Ουγγαρία, Πολωνία, Κροατία οι οποίες θέλουν, σε συνεργασία με τα Σκόπια, να κλείσουν τελείως τα σύνορα πιστεύοντας ότι αυτό θα σταματήσει τις προσφυγικές ροές. Πλανώνται πλάνην όμως διότι οι πρόσφυγες είναι σαν το νερό και θα βρουν δίοδο από αλλού, συμπλήρωσε.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:


(Visited 363 times, 1 visits today)

Read more:
211700-panamapapers
Έξι χιλιάδες εταιρίες, με έδρα ένα γιαπί. Του Σ. Κούλογλου

Στην πρόσφατη, πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα Panama Papers, η πιο τρανταχτή μαρτυρία προήλθε από τη Γερμανίδα...

Close