Θέμα ημερών η κοινή υπουργική απόφαση για καλλιέργεια κάνναβης στην Ελλάδα

Permalink

Ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε στην εκπομπή επιΚοινωνία της ΕRT3 και στους δημοσιογράφους Θεοδώρα Αυγέρη και τον Δημήτρη Παπαγρηγορίου για την ημερίδα που διοργάνωσε στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα την κλωστική και ιατρική κάνναβη ως παράγοντες ώθησης της οικονομίας και της απασχόλησης. Η συνάντηση αυτή που συγκέντωσε πλήθος συμμετεχόντων από όλη την Ευρώπη έως και τις ΗΠΑ είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως είπε.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που συμμετείχε στην ημερίδα ανακοίνωσε ότι η πολυαναμενόμενη κοινή υπουργική απόφαση για την απελευθέρωση της καλλιέργειας κάνναβης στην Ελλάδα θα υπογραφεί σε λίγες μέρες, έτσι ώστε να προλάβουμε τη φετινή σοδιά και να ξεκινήσει η παραγωγή της κλωστικής κάνναβης, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάχνει μια ευρύτατη γκάμα προϊόντων από χαρτιά, βιβλία και ρούχα, μέχρι αυτοκίνητα και ολόκληρα κτίρια.

Η ημερίδα αφορούσε και την φαρμακευτική κάνναβη δεδομένης της ευρείας χρήσης της σε πολλές χώρες της Ευρώπης και παγκοσμίως για ιατρικούς σκοπούς. Πρόκειται για μια ανερχόμενη βιομηχανία, και εφόσον η Ελλάδα προσφέρεται κλιματολογικά για την παραγωγή σκευασμάτων και προϊόντων κάνναβης, καλό θα ήταν η χώρα να ξεκινήσει άμεσα την παραγωγή και να εξάγει κάποια στιγμή αντί να εισάγει τα προϊόντα αυτά.

Πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χάσουμε το τρένο μιας βιομηχανίας η οποία αναπτύσσεται με εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ όπου ο κύκλος εργασιών έφτασε πέρσι τα δέκα δις δολάρια, είπε καταλήγοντας ο Στέλιος Κούλογλου.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη

Ερωτηθείς και για το προσφυγικό, ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε στη γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν με την οποία της ζητά να απαντήσει για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει απέναντι σε χώρες που δε σέβονται το διεθνές και ενωσιακό δίκαιο και τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους πρόσφυγες.

Η Ευρώπη διαλύεται στα εξ ών συνετέθη και οι ηγεσίες της Ευρώπης είναι πολύ κατώτερες των περιστάσεων, όπως είπε ενώ επισήμανε ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα προσφύγων αλλά για πρόβλημα αξιών, πρόβλημα αλληλεγγύης και κρίσης της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της.

Ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε για ένα σχέδιο εν εξελίξει εδώ και τρεις μήνες να μετατραπεί η Ελλάδα σε πάρκινγκ προσφύγων και αποκάλυψε ότι σε συζήτηση που είχε με ανώτατο αξιωματούχο της ΕΕ εκείνος δήλωσε ότι ο μήνας Μάρτιος θα ήταν ο χειρότερος για την Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά.


(Visited 310 times, 1 visits today)

Read more:
359789-4
Πώς ο Πούτιν έκανε ήρωα τον Ζελένσκι

Η Kyiv Independent είναι μια πολύ καλή ηλεκτρονική εφημερίδα του Κιέβου. Παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις τηρώντας τη δημοσιογραφική...

Close