Παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες και αθετούν τις συμφωνίες στο προσφυγικό – Σ. Κούλογλου στον Alpha

Permalink

Σε συζήτηση στην εκπομπή Checkpoint του Alpha με την Γιάννα Παπαδάκου ο Σ. Κούλογλου ανέφερε οτι στο θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού υπάρχει παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων και των κανόνων ασύλου. Δεν βλέπουμε να ζητάει κανείς από τις υπόλοιπες  χώρες να τηρήσουν τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου για την μετεγκατάσταση με την ίδια πίεση που μας πιέζουν να τηρήσουμε τις δικές μας μνημονιακές υποχρεώσεις.

Το σχέδιο είναι, εδώ και τρεις μήνες όταν άρχισε να δημιουργείται πολιτικό πρόβλημα στην κεντρική Ευρώπη  με τους πρόσφυγες, να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα πάρκινγκ προσφύγων. Ένα σχέδιο που έχει οικοδομηθεί από τις χώρες Βίσενγκραντ, με πρωτοβουλία του κ. Ορμπάν του Ούγγρου πρωθυπουργού.

Ακόμη και τώρα που ολοκληρώνονται από την πλευρά μας τα hotspot το πρόβλημα παραμένει. Πάμε σε ένα πλήρες κλείσιμο των συνόρων. Αυτή είναι η ιδέα. Κάθε χώρα κάνει τα δικά της. Αν δεν υπάρξει αλληλεγγύη θα πρέπει και η ελληνική κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα της. Θα μπορούσε να θέσει βέτο στη συμφωνία για την αποφυγή του Brexit.

Στη συζήτηση συμμετέχουν επίσης οι ελληνίδες ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή και η  Ελίζα Βόζεμπεργκ και οι ευρωβουλευτές Alfred Sant από τη Μάλτα και Knut Fleckenstein από τη Γερμανία.

Ολόκληρη η συζήτηση:


(Visited 67 times, 1 visits today)

Read more:
jail
Έξι ευρωβουλευτές για την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ.

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, Γιώργος Γραμματικάκης, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Μίλτος Κύρκος, Δημήτρης Παπαδημούλης και Κώστας Χρυσόγονος, για...

Close