Στην Ειδομένη εγκληματούν κατά της ανθρωπότητας

Permalink
Συνέντευξη στο BBC Radio 5
 
Aκούστε εδώ τη συνέντευξη:

BBC: Ο Στέλιος Κούλογλου, Έλληνας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί μας. Το χάος είναι η κατάλληλη λέξη για να περιγράψει την κατάσταση, δε συμφωνείς;
 
Κούλογλου: Θα έλεγα ότι η σωστή λέξη είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Και το χάος φυσικά. Όχι μόνο οι σλαβομακεδονικές αρχές αλλά και άλλες χώρες μέχρι και την Αυστρία, που κλείνουν τα σύνορα η μία μετά την άλλη, παραβιάζουν το ανθρωπιστικό δίκαιο και τη Συνθήκη της Γενεύης, που λέει ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ζητά πολιτικό άσυλο, ως πρόσφυγας. Και αυτό το αρνούνται οι χώρες αυτές. Επιλέγουν ορισμένους ανθρώπους, ανάλογα με την εθνικότητα ή τη θρησκεία. Κι αυτό είναι αντίθετο στο διεθνές δίκαιο. Κι όταν διαπράττεις ένα έγκλημα, μετά θα έχεις και το χάος.
 
BBC: Λέτε δηλαδή ότι όποιος κλείνει τα σύνορα διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας;
 
Κούλογλου: Ακριβώς. Είναι έγκλημα και παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης. Απολύτως. Δεν έχουν το δικαίωμα να κλείσουν τα σύνορα. Αυτό είναι αντίθετο και με τη συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.
 
BBC: Η Μακεδονία δεν τους θέλει, άρα τι θα κάνετε;
 
Κούλογλου: Δεν κατηγορώ μόνο τη σλαβομακεδονική κυβέρνηση γι αυτό. Αλλά και την Αυστρία και την Ουγγαρία και άλλες χώρες που  συντονίζουν αυτή την κατάσταση. Σύμφωνα με τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου, τα κράτη μέλη όφειλαν να πάρουν 160 χιλιάδες πρόσφυγες. Ξέρετε πόσοι έγιναν μέχρι τώρα δεκτοί; 400. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που διαλύεται. Είναι ντροπή. Ο Λίβανος έχει προσφυγικό πρόβλημα. Γιατί το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι πρόσφυγες. Η Ελλάδα θα έχει προσφυγικό πρόβλημα αν εκατοντάδες πρόσφυγες μείνουν εδώ. Η Ευρώπη όμως δεν έχει προσφυγικό πρόβλημα. Ένα εκατομμύριο πρόσφυγες σε 500 εκατομμύρια πληθυσμό, δεν είναι πρόβλημα. Όχι το να ενσωματωθούν στην κοινωνία αλλά το να γίνουν δεκτοί σαν πρόσφυγες από τον πόλεμο στη Συρία και το χάος στη Μ. Ανατολή. Και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Η Ουγγαρία διοργανώνει δημοψήφισμα σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων που έπρεπε να δεχθεί, με βάση τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου. Ξέρετε πόσους; 1200. Και θέλουν να κάνουν δημοψήφισμα. Είναι γελοίο! Παίζονται στενόμυαλα πολιτικά παιχνίδια, σε χώρες που έχουν πρόβλημα ανόδου της ακροδεξιάς. Πρόκειται για δεξιό λαϊκισμό. Είναι αποκρουστικό και αντίθετο στο διεθνές δίκαιο. Προκαλεί χάος και διάλυση της ΕΕ. Δυστυχώς αυτή είναι η γενική εικόνα.
 
BBC: Ευχαριστούμε πολύ Στέλιο Κούλογλου.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Read more:
385785-den_gnorize
Δεν γνώριζε…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close