Η φαρμακευτική κάνναβη «το ίντερνετ του 21ου αιώνα»

Permalink

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Radio Ygeia  και στην εκπομπή Επίκαιρα της Υγείας με την δημοσιογράφο Σοφία Νέτα για την ημερίδα που διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες στις στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για την κλωστική και φαρμακευτική κάνναβη ως παράγοντες ώθησης της ελληνικής οικονομίας

Όπως επιβεβαιώθηκε από τους συμμετέχοντες στην ημερίδα η οποία είχε μεγάλη διεθνή απήχηση, είναι πολλά τα οφέλη για την ελληνική οικονομία από την καλλιέργεια κάνναβης.

Ο Στέλιος Κούλογλου υπογράμμισε ότι πρέπει να αρθούν υπάρχουσες προκαταλήψεις δεδομένου ότι η κλωστική κάνναβη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέεται με την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης και την ψυχοτρόπο επίδραση του φυτού.

Στην Ελλάδα η κλωστική κάνναβη ήταν μια παραδοσιακή καλλιέργεια επί σειρά χρόνων κατά τον 19ο και 20 ο αιώνα με πολλές εξαγωγές μέχρι την απαγόρευσή της για πολιτικούς και πολιτιστικούς λόγους από τον Ιωάννη Μεταξά.

Παράλληλα, η θεραπευτική κάνναβη έχει αποδειχθεί μετά τις τελευταίες ιατρικές έρευνες ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών όπως το γλαύκωμα, η επιληψία και η σκλήρυνση κατά πλάκας ενώ η χρήση συνιστάται και για τη θεραπεία ορισμένων τύπων καρκίνου ή και την εξομάλυνση των συνεπειών της χημειοθεραπείας.

Η βιομηχανική παραγωγή ιατρική κάνναβης ανθεί σε πολλά μέρη της Ευρώπης και στις μισές πολιτείες των ΗΠΑ και έχει ανοίξει μεγάλος κύκλος εργασιών που έφτασαν τα 10 δις πέρσι στις ΗΠΑ.

Οι New York Times αποκάλεσαν την κάνναβη «το ίντερνετ του 20ου αιώνα»από οικονομική και παραγωγική άποψη.

Επειδή υπάρχουν και στην Ελλάδα πολλοί ασθενείς που προμηθεύονται πολλές φορές με παράνομο τρόπο σκευάσματα κάνναβης, είναι καιρός αντί να εισάγουμε,να την εξάγουμε, σημείωσε ο Στέλιος Κούλογλου, δεδομένων και των προβλημάτων της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και του τέλους των επιδοτήσεων για άλλες καλλιέργειες ενώ υπάρχει και μια σειρά επιδοτήσεις από την ΕΕ για νέους καλλιεργητές που φτάνουν τις 70 χιλιάδες ευρώ.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη


(Visited 339 times, 1 visits today)

Read more:
DSC04423-768x576
Κούλογλου από Λάρισα: «Δεν ξέρουμε αν φύγει το ΔΝΤ»

Ως ερώτηση του ενός εκατομμυρίου χαρακτηρίστηκε το αν θα αποχωρήσει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, τη στιγμή που στην Κυβέρνηση...

Close