Εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια στην ΕΕ υπό ακροδεξιά πίεση

Permalink

Μιλώντας στον Alpha 989 και στους Νικόλα Καμακάρη και Ντίνα Μόσχου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το σχέδιο ακροδεξιών κυβερνήσεων στην ΕΕ να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο hot spot και αποθήκη προσφύγων.

Για τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για την επαναπροώθηση των προσφύγων στην Τουρκία, δήλωσε ότι χρειάζεται να δούμε αν η Τουρκία θα την υλοποιήσει και τι ανταλλάγματα θα ζητήσει δεδομένου ότι είναι σε πλεονεκτική θέση και με έναν Ερντογάν απρόβλεπτο και ανεξέλεγκτο, ο οποίος έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες έναν εμφύλιο πόλεμο χαμηλής έντασης στο εσωτερικό της χώρας.

Σχετικά με την έκβαση της συνόδου κορυφής την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαρτίου, θεωρεί ότι το καλό σενάριο θα είναι η επικύρωση μιας καθαρής υμφωνίας με την Τουρκία και η εφαρμογή από όλες τις πλευρές της συμφωνίας του Σεπτεμβρίου ώστε οι χώρες της ΕΕ να αναλάβουν τη φιλοξενία του αριθμού προσφύγων που έχει συμφωνηθεί. Αυτό είναι κάτι που η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει μετ’επιτάσεως.

Δε γίνεται να απαιτούν να τηρούνται οι συμφωνίες μόνο όταν πρόκειται για τα χρήματα των τραπεζών και όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές, οι συμφωνίες να μην εφαρμόζονται, όπως τόνισε.

Η μη υλοποίηση της συμφωνίας οφείλεται δε στις πιέσεις που δέχονται κυβερνήσεις στην ΕΕ από την εγχώρια ακροδεξιά. Αυτό συμβαίνει και με την Άνγκελα Μέρκελ η οποία βλέπει ότι το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία και η ακροδεξιά οργάνωση Pegida, κερδίζουν έδαφος στη χώρα ενώ εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια παίζονται και σε πολλές άλλες χώρες υπό την ακροδεξιά πίεση όπως την Αυστρία και τη Γαλλία.

Οι πολιτικές αυτές ευνοούν την ακροδεξιά γιατί η μία μετά την άλλη, οι κυβερνήσεις υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα αντί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

 

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

 


(Visited 67 times, 1 visits today)

Read more:
367179-soultanato
ΣουλταΝΑΤΟ…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close