Οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς αποτίουν φόρο τιμής στην περιβαλλοντική ακτιβίστρια Μπέρτα Κασέρες

Permalink

Φωτογραφία: Jean-Jacques Régibier

Στο τέλος της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μεταξύ των οποίων και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κράτησαν φωτογραφίες της Μπέρτα Κασέρες, περιβαλλοντικής ακτιβίστριας και επικεφαλής του Συμβουλίου των ιθαγενών λαών της Ονδούρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία της στις 3 Μαρτίου.

Η οικογένεια της Μπέρτα Κασέρες διαψεύδει τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι η νεαρή ιθαγενής ακτιβίστρια, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο σπίτι της από ληστές. Σύμφωνα με τους συγγενείς της, η Μπέρτα Κασέρες δεχόταν επανειλημμένως απειλές θανάτου λόγω της δράσης της ενάντια στο σχέδιο κατασκευής φράγματος και υδροηλεκτρικού εργοστασίου στον ποταμό Agua Zarca, ιερό ποτάμι για τους ιθαγενείς Λένκα στους οποίους ανήκε και η Κασέρες.

Η ΜΚΟ Global Witness έχει καταγράψει 101 δολοφονίες περιβαλλοντικών ακτιβιστών στην Ονδούρα μεταξύ 2010 και 2014. Σύμφωνα με την ΜΚΟ, η Ονδούρα είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τους οικολόγους.

Η Μπέρτα Κασέρες έλαβε πέρσι το βραβείο Goldman για το περιβάλλον.

 

 

πηγή: Humanite

 


(Visited 170 times, 1 visits today)

Read more:
352089-eutheos
Ευθέως…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close