Κούλογλου: Δυσκολεύει την αλληλεγγύη στην Ευρώπη το χτύπημα στις Βρυξέλλες

Permalink

Δυσκολεύει πολύ περισσότερο μια Ευρώπη η οποία ήταν ήδη σε πολύ κακό σημείο όταν έγινε η επίθεση, με την έλλειψη αλληλεγγύης στο προσφυγικό θέμα και το κλείσιμο κάθε χώρας στον εαυτό της, βρήκαν ευκαιρία και οι ακροδεξιοί να πούν ότι δεν πρέπει να αφήνουμε πρόσφυγες και μετανάστες να περνάνε τα σύνορα, ενώ στην πραγματικότητα οι δράστες είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει στο Βέλγιο και τη Γαλλία. Επιπλέον οι πρόσφυγες είναι και αυτοί θύματα του Ισλαμικού Κράτους. Αυτά σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, Checkpoint και στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες. Όλο αυτό το καθεστώς του φόβου και της ανασφάλειας ενισχύει την ακροδεξιά, τόνισε.

 Πρέπει σαφώς να υπάρξουν μέτρα ασφαλείας και να εξαρθρωθούν τα δίκτυα των τζιχαντιστών, αλλά επειδή αναπαράγονται σαν τη λερναία ύδρα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αίτια του τρομοκρατικού φαινομένου και αυτά είναι οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, η διάλυση του Ιράκ και ο πόλεμος στη Συρία αφενός και αφετέρου η μη ενσωμάτωση των νέων αυτών στις υποβαθμισμένες γειτονιές του Παρισιού και των Βρυξελλών. Πρέπει να γίνουν γενναίες παρεμβάσεις άλλου τύπου, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η αυταπάτη της Δύσης ότι μπορεί να κάνει διαρκώς πολέμους και να θρέφει την πολεμική της βιομηχανία χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα.


(Visited 77 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2018-09-24 at 12.40.10
Κούλογλου στο TRT για Novartis: «σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και σε άλλες χώρες »  

Μιλώντας στην Θεσσαλική τηλεόραση TRT, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Σ. Κούλογλου υπενθύμισε ότι τα έγγραφα του FBI αναφέρουν επτά ονόματα Ελλήνων  πολιτικών...

Close