Η Ευρώπη έδωσε υπερεργολαβία το προσφυγικό στην Τουρκία

Permalink

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια σύντομη παρέμβαση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση Ελβετίας RTS για το προσφυγικό και τη συμφωνία ΕΕ Τουρκίας.

Δημοσιογράφος: Ο Πάπας θα μεταφερθεί την επόμενη εβδομάδα στη Λέσβο για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά. Σήμερα ήταν να πραγματοποιηθεί και η επόμενη επιστροφή προσφύγων στην Τουρκία, αλλά αναβλήθηκε για την Παρασκευή λόγω προβλημάτων συντονισμού. Παρά τη συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας για την επαναπροώθηση προσφύγων, οι Έλληνες έχουν ακόμα την αίσθηση ότι έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Κάτι για το οποίο λυπάται ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κούλογλου: Ενώ όλες οι άλλες χώρες έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τα σύνορά τους, η Ελλάδα δεν την έχει, γιατί δε μπορεί να χτίσει ένα τείχος μέσα στη θάλασσα. Η Ελλάδα πρέπει να βρεί λοιπόν τη λιγότερο χείριστη λύση. Η Ευρώπη έκανε μια υπερεργολαβία, ανέθεσε όλη τη δουλειά για τους πρόσφυγες στην Τουρκία. Αυτό είναι πολύ σοβαρό από πλευράς ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τώρα πρέπει να δούμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά και όχι συνολικά αλλά αν οι μηχανισμοί και το προσωπικό της Frontex 1000 ατόμων που περιμένουμε έρθει στην Ελλάδα, μπορούμε να εξετάσουμε τις υποψηφιότητες αρκετά γρήγορα, όχι όσο γρήγορα θα έπρεπε αλλά γρήγορα.

 


(Visited 96 times, 1 visits today)

Read more:
362519-ketamine
Κεταμίνη…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close