Κούλογλου: «Η Ευρώπη δεν ξέρει πού παν τα τέσσερα…»

Permalink

Στον Δημήτρη Μπαλή / αποστολή στο Στρασβούργο για τον ΣΠΟΡ FM 

Από τη δημοσιογραφία στην Ευρωβουλή. Ο Στέλιος Κούλογλου, με μακρά διαδρομή πίσω από το φακό, τώρα βρίσκεται μπροστά, από ένα άλλο πόστο. Κατά την παραμονή μας στο Στρασβούργο, τον συναντήσαμε στο γραφείο του στο Κοινοβούλιο , στον 5ο όροφο του κυκλικού κτιρίου.

Η Ευρώπη δεν ξέρει αυτή τη στιγμή που παν τα τέσσερα…

ΣΠΟΡ FM: Κύριε Κούλογλου σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις. Ποια είναι η κατάσταση τώρα;

Κούλογλου: Ως ομάδα προσπαθούμε να διευρύνουμε την ηθική και την πολιτική αξιοπρέπεια μιας Ευρώπης που παραπαίει. Η Ευρώπη δεν ξέρει αυτή τη στιγμή που παν τα τέσσερα. Είναι σε πολύ δύσκολη θέση και έχει κυρίως πολιτική, ηθική και κοινωνική κρίση, πέρα από την οικονομική. Είμαι σε μια ομάδα που είναι υπέρ των αδύνατων, υπέρ των προσφύγων, εναντίον της λιτότητας, άρα είναι θέματα που συμβαδίζουν πάρα πολύ με τα ελληνικά συμφέροντα. Κατά συνέπεια, το έργο μου είναι πολύ πιο εύκολο σε σχέση με ενός συναδέλφου που π.χ. ανήκει στη συντηρητική παράταξη ή στη ΝΔ, ο οποίος κατά κάποιο τρόπο συμμετέχει σε μια ομάδα που υποστηρίζει τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα. Αναγκαστικά υποστηρίζει την κυρία Μέρκελ ή τον κύριο Σόιμπλε ή στο θέμα του προσφυγικού είναι σύντροφοι με τον Ορμπάν, τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, από τον οποίο έχει ξεκινήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτή η κρίση και το μπλοκάρισμα των συνόρων. Είμαι σε μια ομάδα που είναι προς τη σωστή πλευρά του κοινοβουλίου.

Πρωτοβουλίες γύρω από την κλωστική ή βιομηχανική και θεραπευτική κάνναβη…

ΣΠΟΡ FM: Ποιες παρεμβάσεις έχετε κάνει;

Κούλογλου: Προσωπικά κάνω μια σειρά από δράσεις. Όπως είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά θα ρίξω ένα βάρος στο κομμάτι της ιστορικής μνήμης σε σχέση με τις πολεμικές αποζημιώσεις. Εκανα πέρυσι μια μεγάλη εκδήλωση από όλη την Ελλάδα με καλεσμένους επιζήσαντες των ολοκαυτωμάτων. Φέτος κάνω μια αντίστοιχα μεγάλη εκδήλωση για τα 75 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, που ήταν ένα από τα σημαντικά γεγονότα με επίδραση σε όλη την εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου…

 


(Visited 81 times, 1 visits today)

Read more:
370010-polloi_skeletoi
Πολλοί σκελετοί…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close