Κούλογλου: Είναι η διαμάχη Γερμανίας-ΔΝΤ που βάζει τα εμπόδια

Permalink

Η διαμάχη Γερμανίας – ΔΝΤ είναι αυτή που βάζει εμπόδια στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, εκτίμησε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος χαρακτήρισε την καγκελάριο Μέρκελ, «αδύναμη καιροσκόπο» στον χειρισμό της προσφυγικής κρίσης.

Ο Στέλιος Κούλογλου επισήμανε ότι συμμερίζεται τη θέση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μέσα στο Πάσχα και κατηγόρησε τη γερμανική ηγεσία ότι ευθύνεται για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή της.

«Είναι πλήρης απόδειξη της υποκρισίας και των δύο μέτρων και δύο σταθμών» τόνισε εξηγώντας ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόϊμπλε, από τη μια μεριά διατείνεται ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και οι συμφωνίες και από την άλλη ανατρέπει τα όσα συμφωνήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο με την ελληνική κυβέρνηση.

«Οι Γερμανοί προσπαθούν να αλλάξουν τη συμφωνία του Αυγούστου, να βάλουν συμπληρωματικά μέτρα και να ικανοποιήσουν το ΔΝΤ, ώστε να μείνει στο πρόγραμμα επειδή δεν έχουν το θάρρος να πούνε στη γερμανική κοινή γνώμη τι ακριβώς έχει συμβεί» είπε ο Στέλιος Κούλογλου και έκανε λόγο για κενό ηγεσίας στην ΕΕ.

«Η Ευρώπη βαδίζει σε πολύ δύσβατα μονοπάτια και αυτή τη στιγμή τα έχει τελείως χαμένα, δεν ξέρει που παν τα τέσσερα» σημείωσε ο ευρωβουλευτής με αφορμή την απομάκρυνση του κωμικού από τη γερμανική τηλεόραση, επειδή ενοχλήθηκε ο κ. Ερντογάν, ενώ κατηγόρησε τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι κάλεσε αρχικά τους πρόσφυγες στο Βερολίνο και δημιούργησε πρόβλημα και στη συνέχεια υπαναχώρησε εξαιτίας των αντιδράσεων στη χώρα της.

«Ξέρω ότι η Μέρκελ είναι αδύναμη καιροσκόπος, η οποία περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή. Δεν λέει ούτε ναι ούτε όχι. Περιμένει να δει πώς θα καταλήξουν τα πράγματα και τι θα πουν οι δημοσκοπήσεις» είπε υπογραμμίζοντας ότι εκτός από την κ. Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι επικεφαλής κρατών κινούνται σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και αποφεύγουν να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη.


(Visited 57 times, 1 visits today)

Read more:
31240407451_0fc77df080_z
Tο συνέδριο για την εκπαίδευση για τα παιδιά-πρόσφυγες στο ΕΝΑ Channel

Η εκπομπή ΠΑΡΑ 5 του ΕΝΑ Channel με τον Σπύρο Λάτσα και τον Χρήστο Οικονομίδη παρουσίασε το συνέδριο με θέμα  «Εκπαίδευση...

Close