Koύλογλου: Το μεγαλύτερο όπλο μας η στάση των Ελλήνων

Permalink

Toν καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων επισκέφθηκε την Κυριακή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου Ιωαννίνων 98,7FM, «Ό,τι πεις εσύ» και στον Γιώργο Γκόντζο, είπε για την κατάσταση στον συγκεκριμένο χώρο πως «είναι δύσκολη, αλλά έχουν γίνει προσπάθειες βελτίωσης».

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στην συνέχεια :

» Η Ελλάδα δεν έχει πολύ μεγάλα ατού  σ’ αυτή  την ιστορία με το προσφυγικό. Γιατί είναι η μοναδική χώρα από αυτές που εμπλέκονται, που δεν μπορεί να κλείσει τα σύνορά της. Επειδή έχει πολύ μεγάλα θαλάσσια σύνορα, ούτε μπορεί να πνίξει τους πρόσφυγες.Όλες οι άλλες χώρες και η Τουρκία έχουν την δυνατότητα να ανοίγουν και να κλείνουν την στρόφιγγα,να φτιάχνουν τοίχους, συρματοπλέγματα και να τα ανοίγουν κατά βούληση παίζοντας διάφορα παιχνίδια…

Το μεγάλο όπλο που έχει η Ελλάδα είναι ότι οι Έλληνες, ανεξάρτητα από κόμματα,έχουν καταφέρει με την στάση τους να διαμορφώσουν μια άλλη εικόνα για τους Έλληνες. Και αυτή η εικόνα αναγκάζει όλους να λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί…»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως  το κλείσιμο των συνόρων από την πΓΔΜ, έγινε με την ανοχή της Γερμανίας, για την οποία είπε πως «απέτυχε να είναι η ηγεμονική δύναμη της Ευρώπης », ενώ για το θέμα της αξιολόγησης εκτίμησε πως  «είμαστε σε καλύτερη θέση απ’ ότι πριν από έξι μήνες.»

Ακούστε την συνέντευξη:

 

Πηγή: www.dimotikoradiofono.gr


(Visited 51 times, 1 visits today)

Read more:
Image-1
Γκ. Τσίμερ σε Κούλογλου: Ο Σόιμπλε δε θα παραδεχτεί ποτέ την αποτυχία του

Ο Σ. Κούλογλου συνομιλεί με τη Γκάμπι Τσίμερ Ευρωβουλευτή του Die Linke στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για την Ελλάδα, τον Σόιμπλε και...

Close