Κούλογλου: Το ποτήρι είναι μισογεμάτο αλλά δεν έχει γεμίσει τελείως

Permalink

«Το ποτήρι είναι στην ουσία μισογεμάτο αλλά δεν έχει γεμίσει τελείως» δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας την πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup στην εκπομπή του STAR Β. Ελλάδος «Πρόσωπα» και στον δημοσιογράφο Νίκο Κιοσσέ.

«Υπάρχει καταρχήν μια συμφωνία, η οποία διευκολύνει την σταθεροποίηση της οικονομίας, αλλάζει το επενδυτικό κλίμα αλλά και την ψυχολογία των Ελλήνων, θέλω να πιστεύω, και βάζει και την κυβέρνηση να μην δουλεύει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης αλλά να κοιτάξει την καθημερινότητα. Από την άλλη, πρόκειται πάλι για ένα πρόγραμμα με υφεσιακά μέτρα, άρα θα πρέπει να γίνουν κινήσεις, ώστε να αντισταθμιστεί αυτό, όπως η πολύ καλή εκμετάλλευση των υπαρχόντων ευρωπαϊκών κονδυλίων, η είσοδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, και η αξιοποίηση του λεγόμενου πακέτου Γιούνκερ, που περιλαμβάνει ευρωπαϊκά αναπτυξιακά κονδύλια που δίνονται στην Ελλάδα με ευνοϊκότερους όρους από ότι σε άλλες χώρες. Επίσης, η αλλαγή του προτύπου και της καθημερινής δουλειάς των υπουργών και όλου του μηχανισμού του δημοσίου. Πρέπει να αλλάξει αυτό και να γίνει πολύ πιο αποτελεσματικό και προσιτό στους πολίτες» σημείωσε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε θετικά το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού και τόνισε ότι ο βασικός στόχος πρέπει να είναι να βρεθούν πολιτικές που θα αλλάξουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Για την σκληρή στάση των πιστωτών είπε ότι επιμένουν σε μια εξοντωτική πολιτική και γιατί θέλουν να καταστεί η Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγήν για άλλες χώρες αλλά και γιατί από αυτή την πολιτική και από τη διατήρηση της κρίσης τα ισχυρότερα κράτη κερδίζουν και τα φτωχότερα χάνουν.

Eπανέλαβε ότι η χώρα από το 2010 και μετά δεν έχει σοβαρά διαπραγματευτικά ατού, γι αυτό και αναγκάζεται να κάνει υποχωρήσεις. Είπε επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά και η ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση. Συμπλήρωσε δε ότι η πολιτική τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και η εμμονή του σε νέες εκλογές προκαλεί δυσφορία ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Δεξιά.

Για το προσφυγικό είπε ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές της Αριστεράς και της Ομάδας της Ευρωαριστεράς πρωτοστατούν ώστε να επιβληθούν κυρώσεις σε εκείνες τις χώρες που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις για τους πρόσφυγες. «Διότι δεν μπορεί οι κυρώσεις να εφαρμόζονται μόνο στα κράτη του νότου γιατί παραβιάζουν το δημοσιονομικό σύμφωνο ή πηγαίνουν λίγο πιο πάνω από το 3% του ελλείμματος και να μην επιβάλλονται κυρώσεις για τέτοιου είδους ζητήματα που θίγουν τη ρίζα των ευρωπαϊκών αξιών», θα πει.

Ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε τέλος στην τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει με δική του πρωτοβουλία η Ομάδα της Αριστεράς στις 31/5-1/6 στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για τους ανθρώπους εκείνους που στάθηκαν με αλληλεγγύη δίπλα στους πρόσφυγες και τους προσέφεραν στέγη, τροφή και περίθαλψη. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία ότι η εκδήλωση θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή:


(Visited 64 times, 1 visits today)

Read more:
Γραπτή ερώτηση Σ.Κούλογλου, Μ. Γλέζου και Κ. Χρυσόγονου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, Μανώλης Γλέζος και Κώστας Χρυσόγονος κατέθεσαν από κοινού γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή...

Close