Κούλογλου στον Alpha: Δεν έχουμε την πολυτέλεια για μικροπολιτικά παιχνίδια

Permalink

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μίλησε στον Alpha 989 και στους δημοσιογράφους Έφη Αλεβίζου και Νικόλα Καμακάρη για την καθολική απαγόρευση των offshore για τους πολιτικούς.

Η διάταξη που προτείνεται από την πλευρά της κυβέρνησης, δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου, «είναι πάρα πολύ αυστηρή, αλλά είναι μια αντίδραση δικαιολογημένη της κυβέρνησης γιατί δέχεται μια επίθεση που δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα. Γιατί δεν υπήρχε καμία πρόθεση να περάσει βράδυ ένας νόμος, ώστε ένας υπουργός που έχει offshore να μπορεί τη νομιμοποιήσει.» Ωστόσο, έχει σημασία, συμπλήρωσε, να διασαφηνιστεί τι ορίζεται ως offshore.

«Ήταν μια ακραία διάταξη», τόνισε, «γιατί η συζήτηση γενικά στην Ελλάδα γίνεται με ακραίους τρόπους.»

«Όλος αυτός ο φανατισμός, η πόλωση και το μίσος γύρω από υποθέσεις που θα μπορούσαν να είχαν λυθεί μέσα από έναν ομαλό κοινοβουλευτικό διάλογο, πλήττουν τη χώρα σε μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα είναι σε μια πολύ δύσκολη θέση και η Ευρώπη επίσης είναι σε τόσο δύσκολη θέση, που δε μας δίνει καμία πολυτέλεια για τέτοιου είδους μικροπολιτικά παιχνίδια, ανοησίες και λαϊκισμούς από οποιαδήποτε πλευρά» είπε καταλήγοντας ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:


(Visited 77 times, 1 visits today)

Read more:
Μισό!..
Μισό!…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close