Ο Στ. Κούλογλου επισκέφτηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.-Θ.

Permalink

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, ο πρόεδρος, Σωτήρης Σωτηριάδης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, υποδέχτηκαν στο κτίριο της κεντρικής Υπηρεσίας στην Καβάλα, τον ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Στέλιο Κούλογλου, μετά από πρόσκληση που είχε σταλεί στον ίδιο, με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Νομό Καβάλας. Η συνάντηση έγινε και μετά την πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου, τον Φεβρουάριο του 2016, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στις Βρυξέλλες, με θέμα την αποϊδρυματοποίηση και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων και των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφυγόπουλων.

Ο Στέλιος Κούλογλου ενημερώθηκε από Σ. Σωτηριάδη για τις δομές του Κ.Κ.Π. – Π.Α.Μ.-Θ. και τον ρόλο του, ως ο μοναδικός δημόσιος φορέας της Περιφέρειας που δραστηριοποιείται στον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής προστασίας, με σκοπό να εποπτεύει, να συντονίζει και να κατευθύνει δράσεις σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής. Στόχος των δομών αυτών, είναι η κοινωνική φροντίδα και προστασία της οικογένειας, της παιδικής ηλικίας, της τρίτης ηλικίας, των ατόμων με αναπηρία και των ευπαθών ομάδων. Στη διάρκεια της συνάντησης έγιναν αναφορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους τόσο η κεντρική Υπηρεσία, όσο και οι υπόλοιπες δομές. Τονίστηκαν, ιδιαίτερα, τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, κυρίως σε επιστημονικό προσωπικό, που θα εργάζεται σε σταθερή και συνεχή βάση, αλλά και την αντικατάσταση των παλιών υπηρεσιακών οχημάτων από καινούρια, ώστε η μετακίνηση των φιλοξενούμενων, εκπαιδευόμενων και περιθαλπόμενων να είναι αναβαθμισμένη και ασφαλής. Το κεντρικό θέμα είχε να κάνει με τη διαδικασία της αποϊδρυματοποίησης και τους τρόπους υλοποίησής της.

Το συμπέρασμα, στο οποίο συμφώνησαν άπαντες, είναι πως η πολιτική και κοινωνική βούληση, η τεχνογνωσία και οι χρηματοδοτικοί πόροι, είναι οι τρεις προϋποθέσεις για μία ουσιαστική μεταρρύθμιση στο ζήτημα της παιδικής φροντίδας και τον τερματισμό του εγκλεισμού των παιδιών σε ιδρύματα. Ο Στέλιος Κούλογλου σημείωσε πως ήδη στη χώρα μας γίνονται προσπάθειες από το αρμόδιο Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την υπουργό, ώστε να αλλάξει το πλαίσιο και να δοθεί μία νέα, εκσυγχρονισμένη και αναβαθμισμένη κατεύθυνση στον τομέα της κοινωνικής προστασίας. Δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει ώστε να στηριχθεί το Κ.Κ.Π. – Π.Α.Μ.-Θ. στη διαδικασία της αποϊδρυματοποίησης τόσο σε θέματα χρηματοδότησης, όσο και τεχνογνωσίας, αλλά και ένταξης σε ευρωπαϊκά προγράμματα, για την προμήθεια καινούργιων υπηρεσιακών οχημάτων κατάλληλων και για την μετακίνηση ατόμων με αναπηρίες.

Μετά το τέλος της εποικοδομητικής συνάντησης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., συνοδευόμενος από τον βουλευτή Καβάλας, Γιώργο Παπαφιλίππου, ξεναγήθηκε στους υπό ανακαίνιση χώρους του παραρτήματος προστασίας παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη) και ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου, που ήδη έχει καθυστερήσει αρκετά η ολοκλήρωσή του.

Πηγή: Καθημερινός Τύπος Καβάλας


(Visited 77 times, 1 visits today)

Read more:
392384-kentriki-athoosi
Ντάνιελ Ελσμπεργκ: μια συνέντευξη με τον θρυλικό whistleblower των Pentagon Papers

Ήταν ο υπ. αριθμόν 1 καταζητούμενος στις ΗΠΑ και ένας από τους πιο θαρραλέους ανθρώπους της χώρας. Η  ζωή του...

Close