Κούλογλου: Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα πολύ καλό δωράκι της ΝΔ στους ιδιώτες – καναλάρχες

Permalink

Ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε στην εκπομπή EUROPE της ΕΡΤ και στην Ευαγγελία Μπούρα με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το κλείσιμο της ΕΡΤ, την 11 Ιουνίου 2013, επί κυβερνήσεως Σαμαρά και ενός χρόνου από την επαναλειτουργία της επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι την περίοδο εκείνη εργαζόταν ακόμα στην ΕΡΤ, τη δε ημέρα που έπεσε το μαύρο πραγματοποιούσε γυρίσματα στο στρατόπεδο του Νταχάου στο πλαίσιο της προετοιμασίας μια σειράς ντοκιμαντέρ για τη δημοκρατία της Βαιμάρης και την περίοδο του μεσοπολέμου, τα οποία δεν παίχτηκαν ποτέ λόγω του κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης. «Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα», τόνισε, «των χαμένων δυνάμεων, της χαμένης προσπάθειας σε μια κίνηση απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και φασιστοειδούς χαρακτήρα, μοναδική στον κόσμο, για την οποία ελπίζω η Νέα Δημοκρατία να κάνει κάποια στιγμή την αυτοκριτική της.»

«Καλό θα ήταν για τον δημόσιο διάλογο» υπογράμμισε, «όταν κάνουμε κάποια λάθη να τα αναγνωρίζουμε, πολύ περισσότερο όταν αυτά τα λάθη έχουν δημιουργήσει μια πολύ κακή εικόνα για τη χώρα. Γιατί τότε, δυσφημίστηκε όχι απλώς η κυβέρνηση αλλά η χώρα ολόκληρη.»

Χαρακτήρισε επίσης, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ ως «ένα πολύ καλό δωράκι στους ιδιώτες που έχουν τα ιδιωτικά κανάλια στην κατοχή τους. Σε μια κρίσιμη περίοδο ήταν σαν να τους έλεγε η κυβέρνηση πάρτε όλη τη διαφήμιση και όλη τη θεαματικότητα που είχε η ΕΡΤ.»

«Η ΕΡΤ έπρεπε να παίξει καθοδηγητικό ρόλο στο πέρασμα στις νέες τεχνολογίες και στην ψηφιακή εποχή» τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου «και με το κλείσιμο της όχι μόνο δε συνέβη κάτι τέτοιο αλλά δόθηκε και το δικαίωμα αυτό σε μια ιδιωτική εταιρία που αποτελεί εταιρία εκείνων που κατέχουν και τα ιδιωτικά κανάλια» θα πει.

Με το κλείσιμο της ΕΡΤ «το δημόσιο έχασε μια στρατηγική μάχη που δεν έχει κερδίσει ακόμα. Ήταν ένα πλήγμα και μια κίνηση που την πληρώνουμε ακόμα, γιατί η ΕΡΤ δεν έχει ακόμα βρει τον βηματισμό της» σημείωσε καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή:


(Visited 63 times, 1 visits today)

Read more:
24
Τέρμα τα λόγια, εμπρός για έργα- Συνέντευξη του Στ. Κούλογλου στη Free Sunday

Έχει νόημα η σύνδεση του προσφυγικού με το δημοσιονομικό πιστεύει ο Στέλιος Κούλογλου, σημειώνοντας ότι μια σημαντική μερίδα των Ευρωσοσιαλιστών...

Close