Κούλογλου: Το σχέδιο Σόιμπλε για την επόμενη μέρα

Permalink

Για «Τιτανικό με όνομα Σόιμπλε» μίλησε ο Στέλιος Κούλογλου στον Alpha 989 εξηγώντας ότι στο χάος που επικρατεί στην ΕΕ μετά το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προωθεί το σχέδιο για μια «Ευρώπη δύο ταχυτήτων». Στην πρώτη ταχύτητα θα είναι οι πλούσιες χώρες με επίκεντρο τη Γερμανία ενώ στο δεύτερο επίπεδο θα βρίσκονται οι χώρες που δε θα μπορούν να ακολουθήσουν και θα είναι επομένως επιβάτες δεύτερης θέσης.

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ποια θα είναι η θέση της Γαλλίας στο σχήμα αυτό, κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Σε κάθε περίπτωση τη χώρα μας θα συνέφερε να υπάρχει ισορροπία, γιατί αυτή τη στιγμή είναι ανισόρροπη η κατάσταση, σημείωσε. Αυτή τη στιγμή κάνουν οι Γερμανοί σχεδόν ό,τι θέλουνε και κινούνται με εγωιστικό τρόπο, είπε.

Επεσήμανε επίσης, ότι ο Σόιμπλε δίνει συνεχώς μαθήματα πως κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται την ώρα που η ίδια η Γερμανία χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα δεν εφαρμόζει τη μείζονα συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση.

 


(Visited 738 times, 1 visits today)

Read more:
download
Αυτή είναι μια διχασμένη και όχι μια ενωμένη Ευρώπη

Συνέντευξη στο BBC Radio 4 Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη BBC: Μαζί μας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, καλημέρα!...

Close