Στ. Κούλογλου: Η πορεία του ευρωπαϊκού Τιτανικού προς το μεγάλο παγόβουνο συνεχίζεται

Permalink

Έναν «πολιτικό σεισμό» με πολύ σοβαρές συνέπειες για την Ευρώπη και την Ελλάδα βλέπει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς (GUE/NGL).

Σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου, η συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής μετά το δημοψήφισμα ήταν απογοητευτική. «Η πορεία του ευρωπαϊκού Τιτανικού προς το μεγάλο παγόβουνο συνεχίζεται, και παρότι προσέκρουσε ήδη σε ένα, κάνουν ότι δεν το κατάλαβαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Ειδικότερα για τις επιπτώσεις στην Ελλάδα, σημείωσε: Αυτό που συνέβη είναι «ένας σεισμός, και τα σπίτια με τα λιγότερο γερά θεμέλια θα πληγούν περισσότερο. Δεν θεωρώ ότι θα βγει τίποτα καλό. Στην καλύτερη περίπτωση, η κατάσταση θα διατηρηθεί ως έχει για εμάς, εάν η Γερμανία ακολουθήσει τη μία από τις δύο επιλογές που έχει: την επιλογή δηλαδή να ξαναφτιάξει κατά κάποιον τρόπο τον άξονα με τη Γαλλία, να μην τη ζορίζει τόσο πολύ, για νέα μέτρα και τα λοιπά. Πίσω από τη Γαλλία μπορεί να επιβιώσουμε κι εμείς, αλλά στις συνθήκες της μιζέριας της σημερινής. Η άλλη επιλογή που έχει η Γερμανία είναι, αφήνοντας τη Γαλλία στο περιθώριο, να επιδιώξει να δημιουργήσει ένα ισχυρό κλαμπ, σε μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, με τη Γερμανία και τους σύμμαχούς της στον σκληρό πυρήνα και σε μια άλλη ταχύτητα εμάς και όλους τους υπόλοιπους».

Σε αυτή την περίπτωση», συμπλήρωσε ο Έλληνας ευρωβουλευτής, «θα μας χειριστούν σαν τη δεύτερη θέση του Τιτανικού: στο ναυάγιο δεν σώθηκε κανείς»…

Πηγή : Ναυτεμπορική


(Visited 32 times, 1 visits today)

Read more:
Η 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης. Και μετά;

Aν για την Γαλλία και την Ευρώπη υπάρχει κάτι αντίστοιχο της 11ης Σεπτεμβρίου, όταν το 2001 σημειώθηκε η πολύνεκρη τρομοκρατική...

Close