«Καλούμε την ΕΕ να απαιτήσει από την Τουρκία να επιστρέψει στο κράτος δικαίου»

Permalink

Σχεδόν εκατό ακαδημαϊκοί και πολιτικοί, κυρίως από την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων ο Ετιέν Μπαλιμπάρ, οΓιάνης Βαρουφάκης, η Τζούντιθ Μπάτλερ, ο Χαμίτ Μποζαρσλάν, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής της Ευρωαριστεράς Μπάρμπαρα Σπινέλι, και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, υπογράφουν ανοιχτή επιστολή προς τους ιθύνοντες της ΕΕ, αρμόδιους για τις σχέσεις με την Τουρκία, καλώντας την Ένωση να παρέμβει το συντομότερο δυνατό προς την τουρκική κυβέρνηση και να απαιτήσει την αποκατάσταση των δημοκρατικών αρχών. Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Ολόκληρη η επιστολή 

 «Καλούμε την ΕΕ να απαιτήσει από την Τουρκία να επιστρέψει στο κράτος δικαίου»
Βρυξέλλες, 23 Ιουλίου 2016

Προς την κα Φεντερίκα Μογκερίνι, Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον κ Τόρμπγιορν Γιαγκλάντ, Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στις 15 Ιουλίου, η Τουρκία υπήρξε θύμα μιας απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος, που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 200 θανάτους (ως επί το πλείστον αμάχων) και πάνω από 1400 τραυματίες. Αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, η τουρκική κυβέρνηση ανέλαβε, μια μαζική εκκαθάριση στη διοίκηση και τις δημόσιες υπηρεσίες, σε τέτοιο μέγεθος που δεν έχει καμία αναλογία με την περίπτωση. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που εκδιώχθηκαν από τη λειτουργία τους, απαγορεύθηκαν από την εργασία ή ακόμα και συνελήφθησαν, ανέρχεται ήδη σε περισσότερα από 61.000, συμπεριλαμβανομένων ιδίως: στο Υπουργείο Δικαιοσύνης 2875 δικαστές, στις υπηρεσίες του πρωθυπουργού 257 υπάλληλους και εργαζόμενους, στο Υπουργείο Εσωτερικών 8777 αστυνομικούς και χωροφύλακες, επαρχιακούς κυβερνήτες και τοπικούς κυβερνήτες και εργαζόμενους, στο Υπουργείο Παιδείας 21738 απολύσεις, στην Ανώτατη Εκπαίδευση 116 καθηγητές, συμπεριλαμβανομένων 4 προέδρων, συν τους 1577 κοσμήτορες των οποίων έχει ζητηθεί η παραίτηση, στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων 393 εργαζόμενους, στο Υπουργείο Οικονομικών 1500 εργαζόμενους, στην Εθνική Ασφάλεια 100 μέλη της υπηρεσίας, στο Εποπτικό Συμβούλιο της αγοράς ενέργειας 25 υπαλλήλους, στο Υπουργείο Ανάπτυξης 16 υπαλλήλους, στο Τμήμα Υδάτινων Υποθέσεων και Δασών 197 εργαζόμενους, στο Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων 300 εργαζόμενους, στο Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού 245 εργαζόμενους, για λογαριασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της αστικοποίησης 70 εργαζόμενους, στο Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης 29 υπαλλήλους, στον Οργανισμό για τον έλεγχο και τη ρύθμιση των τραπεζικών εργασιών 86 υπαλλήλους, στο Υπουργείο Εξωτερικού Εμπορίου και Τελωνείων 176 εργαζόμενους, στην Ανώτατη Αρχή του ανταγωνισμού 8 υπαλλήλους, στο Δικαστήριο της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης 35 υπαλλήλους, στο Υπουργείο Άμυνας 7 εργαζόμενους, στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης 52 εργαζόμενους. Επιπλέον, 21 000 άδειες διδασκαλίας σε ιδιωτικά σχολεία ανακλήθηκαν.

Κατά πάσα πιθανότητα, τα πανεπιστήμια θα είναι οι επόμενοι στόχοι: χιλιάδες από αυτά ήδη διώκονται με την κατηγορία της «υποστήριξης της τρομοκρατίας» λόγω της έκφρασης της αλληλεγγύης τους στους Κούρδους της περιοχής της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, η οποία εδώ και ένα χρόνο υπόκειται σε επαναλαμβανόμενες και θανατηφόρες επιθέσεις από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Αξιόπιστες πηγές – όπως ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική και την ευρωπαϊκή διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν – γνωστοποιούν ότι οι κατάλογοι των συλλήψεων είχαν ετοιμαστεί ακόμη και πριν από το ξέσπασμα του πραξικοπήματος. Ορισμένες πηγές στηρίζουν την ιδέα ότι το πραξικόπημα ενδεχομένως οργανώθηκε, ως έσχατο μέσο, για να εμποδίσει τις συλλήψεις που ακολούθησαν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αποφάσισε να ακυρώσει τις ετήσιες διακοπές για πάνω από τρία εκατομμύρια δημόσιους υπαλλήλους σε εθνικό επίπεδο. Σε υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, επίσης, απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Τέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN στις 18 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι η θανατική ποινή θα μπορούσε να αποκατασταθεί στην Τουρκία. Από τότε, κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην Τουρκία, ακολουθούμενη από την προσωρινή αναστολή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως επιτρέπεται από το άρθρο 15. Αλλά αυτό το άρθρο δεν επιτρέπει την αδιαφορία για τις βασικές αρχές που καθορίζονται από τη σύμβαση.

Με λίγα λόγια, ισορροπία δυνάμεων δεν υπάρχει στη χώρα. Μαθαίνουμε ότι εκείνοι που κρατούνται δεν έχουν δικηγόρους να τους υπερασπιστούν, επειδή δεν τολμούν να παραλάβουν το φάκελο υποστήριξής τους, από φόβο μη βρεθούν στους καταλόγους διαγραφής.

Αλλά η Τουρκία έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Πρωτόκολλο Νο 6 σχετικά με την κατάργηση της θανατικής ποινής. Ως υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει επίσης δεσμευτεί να σέβεται πλήρως τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, τα οποία περιλαμβάνουν το απαραβίαστο των θεσμών που εγγυώνται τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία και το σεβασμό των μειονοτήτων, και, τέλος, την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Εμείς, οι υπογράφοντες την παρούσα έκκληση, καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια για ανατροπή της δημοκρατικής τάξης από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Αλλά καταδικάζουμε εξίσου τις εκκαθαρίσεις που αποφασίζονται από την τουρκική κυβέρνηση προς παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της νομιμότητας. Η αρχή της ανεξαρτησίας και της αμεροληψίας της δικαστικής εξουσίας, ιδιαιτέρως, συνιστούν με αυτή της ελευθερίας του Τύπου το θεμέλιο του δημοκρατικού κράτους δικαίου. Η πολιτική ανεξαρτησία του εκπαιδευτικού σώματος είναι επίσης μια από τις προυποθέσεις μιας ελεύθερης κοινωνίας.

Καλούμε την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, η κα Φεντερίκα Μογκερίνι, και τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ Τόρμπγιορν Γιάγκλαντ, να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη της κατάστασης στην Τουρκία σε ότι αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της νομιμότητας. Τους καλούμε να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση όλων των αυθαίρετα συλληφθέντων και κρατουμένων μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Τους καλούμε επίσης να μην ξεχνούν ότι το τουρκικό κοινοβούλιο έχει περάσει πρόσφατα το νόμο για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών που ανήκουν κυρίως στο κόμμα της αντιπολίτευσης HDP. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το πραξικόπημα αποτελεί για την κυβέρνηση ευκαιρία να προχωρήσει περαιτέρω στον περιορισμό των δικαιωμάτων της αντιπολίτευσης και την αφαίρεση της ικανότητάς τους να παρακολουθούν τη δημοκρατία. Λίγο μετά την επιστροφή του στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο, 16 του Ιουλίου το πρωί, ο Ερντογάν δήλωσε: «Αυτή η εξέγερση είναι ένα δώρο από τον Θεό, γιατί αυτό θα μας επιτρέψει να καθαρίσουμε το στρατό» από τους στασιαστές του.

Ζητούμε επίσης από την κα Mογκερίνι, υπό τη διπλή ιδιότητά της ως Ύπατη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επαγρυπνεί δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση της κουρδικής μειονότητας και άλλων μειονοτήτων της χώρας. Ζητάμε από τον κ. Τορμπγιόρν Γιάγκλαντ, υπό την ιδιότητά του ως Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, να υπενθυμίσει την υποχρέωση της τουρκικής κυβέρνησης να σέβεται την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και όλα τα πρωτόκολλα αυτής, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στη ζωή, το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη και την προστασία κατά της αυθαίρετης σύλληψης.

Επιμένουμε η κα Mογκερίνι υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων, να συστήσει προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την άμεση αναστολή της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατέστη σαφές από την υπογραφή της συμφωνίας πως η Τουρκία δεν μπορεί να θεωρηθεί «ασφαλής χώρα» για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο.

Τέλος, καλούμε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρέμβουν προς την τουρκική κυβέρνηση και να απαιτήσουν την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών αρχών στη χώρα, βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση της κανονικότητας των διπλωματικών σχέσεων και τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ.

Με την έκφραση της βαθύτατης εκτίμησής μας,

Barbara Spinelli – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, GUE / NGL (Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών)

Albena Azmanova – Αναπληρωτής Καθηγήτρια Πολιτικής και Κοινωνικής Σκέψης. Διευθύντρια για μεταπτυχιακά προγράμματα Πολιτικής Στρατηγικής και Επικοινωνίας και Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου του Κεντ, Βρυξέλλες Σχολή Διεθνών Σπουδών

Étienne Balibar – Ομότιμος Καθηγητής (Φιλοσοφία), Πανεπιστήμιο Paris West, Επετειακός πρόεδρος Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Φιλοσοφίας, Kingston University του Λονδίνου

Seyla Benhabib – Eugene Mayer Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Yale

Sophie Bessis – Ιστορικός, Τυνησία-Γαλλία

Hamit Bozarslan – Ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, Διευθυντής Σπουδών στη Σχολή Ανωτάτων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες (EHESS) στο Παρίσι

Susan Buck-Morss – Πολιτικός φιλόσοφος, Μεταπτυχιακό Κέντρο, CUNY, Νέα Υόρκη

Judith Butler – Maxine Elliot Καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Κριτικής Θεωρίας, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Berkeley

Claude Calame – Ιστορικός και ανθρωπολόγος, διευθυντής σπουδών στην Σχολή Ανωτάτων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες (EHESS) στο Παρίσι

Joseph H. Carens – FRSC Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Τορόντο

Maeve Cooke – Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας της Ιρλανδίας, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο College του Δουβλίνου

Vincent Duclert – Ιστορικός, Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Γαλλία

Didier Fassin – Καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών, Institute for Advanced Study, Princeton

Éric Fassin – Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Paris 8

Shelley Feldman – Διεθνής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Cornell

Michael Hardt – Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Duke, ΗΠΑ

David Harvey – Διακεκριμένος Καθηγητής, Κέντρο του Πανεπιστημίου της Πόλης της Νέας Υόρκης

Marianne Hirsch – William Peterfield Trent Καθηγήτρια Αγγλικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και διευθύντρια του Ινστιτούτου Έρευνας για τις Γυναίκες, Φύλο και Σεξουαλικότητα

Philip Høgh – Φιλοσοφία Τμήμα, Καρλ φον Οσιέτσκι Πανεπιστήμιο Oldenburg

Jean E. Howard – George Delacorte Καθηγητής στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Τμήμα Αγγλικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Columbia

José Ινάσιο Faria – Ευρωβουλευτής (ALDE)

Julia Koenig – Ινστιτούτο Κοινωνικής Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Πανεπιστημίου Goethe, Frankfurt am Main

Έλενα Λοϊζίδου – Reader σε Δίκαιο και Πολιτική Θεωρία στη Νομική Σχολή του  Βirkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Sandro Mezzadra – καθηγητής πολιτικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια

Jennifer Nedelsky – Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο του Τορόντο

Rosalind Petchesky – Διακεκριμένη Ομότιμη Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης & το Hunter College Graduate Center, City University της Νέας Υόρκης

Ilaria Possenti – Πανεπιστήμιο της Βερόνα, Ιταλία

Mary Louise Pratt – Silver, Ομότιμη Καθηγήτρια Κοινωνικής και Πολιτιστικής Ανάλυσης, ισπανικής και πορτογαλικής Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Lynne Segal – Καθηγητής, Ψυχοκοινωνικές Σπουδές, Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου

Βίκυ Σκούμπη – Εκδότης του περιοδικού αληthεια, Αθήνα

Céline Spector – Καθηγητής, Τμήμα Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Michel de Montaigne Bordeaux, Επίτιμο Μέλος του Institut Universitaire de France

Γιάνης Βαρουφάκης – Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Υπουργός Οικονομικών και μέλος της Βουλής των Ελλήνων

Frieder Otto Wolf – Καθηγητής, Freie Universität Berlin, πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Vladimiro Zagrebelsky – πρώην δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

François Alfonsi – Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (EFA)

Brando Benifei – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, S & D Group (Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)

Nicola Caputo – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ομάδας S & D

Fabio Massimo Castaldo – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, EFDD-M5S Ομάδα

Fabio De Masi – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, GUE / NGL (Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών)

Karima Delli – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ομάδα των Πρασίνων / ΕΕΣ (Ομάδα των Πρασίνων / Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία)

Pascal Durand – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ομάδα των Πρασίνων / ΕΕΣ

Ελεονώρα Forenza – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, GUE / NGL

Maria Teresa Giménez Barbat – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ομάδα ALDE (Ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη)

Ana Maria Gomes – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ομάδας S & D

Τάνια González Peñas – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, GUE / NGL

Yannick Jadot – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ομάδα των Πρασίνων / ΕΕΣ

Benedek Javor – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ομάδα των Πρασίνων / ΕΕΣ

Eva Joly – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ομάδα των Πρασίνων / ΕΕΣ

Josu Juaristi Abaunz – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, GUE / NGL

Jude Kirton-μάνα – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, S & D Group (Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)

Στέλιος Κούλογλου – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, GUE / NGL

Merja Kyllönen – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, GUE / NGL

Patrick Le Hyaric – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, GUE / NGL

Lorena Lopez de Lacalle – Ταμίας της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (EFA)

Stefano Maullu – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα)

Ulrike Müller – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ομάδα ALDE (Ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη)

Javier Nart – Μέλος της Ομάδας ALDE Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Καρολίνα Πανσέτ – Μέλος της Ομάδας ALDE Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Michèle Rivasi – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ομάδα των Πρασίνων / ΕΕΣ

Elly Schlein – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ομάδας S & D

Helmut Scholz – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, GUE / NGL

Branislav Škripek – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ομάδα ECR (Συντηρητικό Ομίλου και της Ευρωπαϊκής Μεταρρυθμιστές)

Jordi Sole – Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (EFA)

Bart Staes – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ομάδα των Πρασίνων / ΕΕΣ

Dario Tamburrano – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, EFDD-M5S Ομάδα

Urbán Miguel Crespo – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, GUE / NGL

Pello Ουριζάρ – Eusko Alkartasuna Γενικός Γραμματέας (Βάσκων πολιτικό κόμμα)

Marie-Christine Vergiat – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, GUE / NGL

Julie Ward – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ομάδας S & D

Tatjana Ždanoka – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ομάδα των Πρασίνων / ΕΕΣ


(Visited 142 times, 1 visits today)

Read more:
354128-androulakis-media
Κατασκευάζοντας τον αντί-Τσίπρα

Τη γραμμή έδωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Περιμένω υπεύθυνη αντιπολίτευση από το ΚΙΝΑΛ», είπε μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ...

Close