Κούλογλου: Ο κ. Σταμάτης ξανακλείνει το μάτι στους καναλάρχες

Permalink

Σχολιάζοντας στο πρώτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας τις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, για το «μαύρο» στην ΕΡΤ που έπεσε τον Ιούνιο του 2013, από την κυβέρνηση Σαμαρά, ο Στέλιος Κούλογλου σημείωσε ότι «ο κ. Σταμάτης με έναν αδέξιο τρόπο είπε την αλήθεια. Ότι στην πραγματικότητα, όλες οι δικαιολογίες που ακούστηκαν τότε για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ήταν προσχήματα και ότι αυτό που ήθελαν να κάνουν, ήταν να φιμώσουν μια δημόσια φωνή που ήθελε και μπορούσε σε δύσκολες συνθήκες να πει κάποιες αλήθειες».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε ότι «το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα δωράκι στους καναλάρχες» και πρόσθεσε ότι «επαναφέροντας το θέμα με τον άγαρμπο αυτό τρόπο, ο κ. Σταμάτης τους ξανακλείνει το μάτι στέλνοντάς τους το μήνυμα ότι: “ακόμα και σήμερα είμαστε συμμαχοί σας και δεν σας έχουμε ξεχάσει, πιστοί στην γραμμή της πλήρους απελευθέρωσης των πάντων και της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων”.

Οι δηλώσεις Σταμάτη, συνέχισε ο Στέλιος Κούλογλου, «στέλνουν ενδεχομένως στους καναλάρχες και ένα σήμα για το μέλλον ότι: “αν μας βοηθήσετε να ρίξουμε την κυβέρνηση, εμείς θα την ξανακλείσουμε την ΕΡΤ ή σίγουρα θα την περιορίσουμε τόσο ριζικά, ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο για τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σταθμών'».

Την ίδια στιγμή, είπε επίσης, παρακολουθούμε για το θέμα αυτό μια σιωπή του κ. Μητσοτάκη που περιστοιχίζεται από το ακροδεξιό επιτελείο Γεωργιάδη που είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ένας από τους αρχιτέκτονες του οποίου ήταν και ο κ. Σταμάτης.

«Το σημαντικό για τη χώρα», τόνισε ο ευρωβουλευτής, «θα ήταν να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να κάνουμε αυτοκριτική. Ενώ στην πραγματικότητα το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια πολιτική πανωλεθρία για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, η ακροδεξιά πτέρυξα επιμένει ότι: “έπρεπε να την κλείσουμε την ΕΡΤ, γιατί εσείς λέγατε και άλλα πράγματα από αυτά που θέλαμε να λέτε”.»

«Αυτό είναι μάλλον μια σύλληψη Ερντογάν», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κούλογλου.

Με αφορμή το μαζικό κλείσιμο πρακτορείων, εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών από τις τουρκικές αρχές, ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε ότι «ειδικά σε τέτοιες στιγμές που βάλεται η ελευθεροτυπία όχι μόνο στην Τουρκία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, και ειδικότερα στην Τουρκία, θα έπρεπε κανείς να πει ότι τουλάχιστον στην Ελλάδα, παρά τα προβλήματά μας, σεβόμαστε τους κανόνες της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης έκφρασης. Αντίθετα ο κ. Σταμάτης επέλεξε να πει ότι: “κι εμείς είχαμε υπάρξει λίγο Ερντογάν και το ευχαριστηθήκαμε κιόλας.'»

 

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:


(Visited 54 times, 1 visits today)

Read more:
196653-refugees
Ο πιο δύσκολος Μάρτης στην ιστορία της Ελλάδας. Του Στέλιου Κούλογλου

"Για την Ελλάδα, ο Μάρτης θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας της πρόσφατης ιστορίας της", μου έλεγε πριν από 15...

Close