Στο μεταξύ, στην Τουρκία. Του Στέλιου Κούλογλου

Permalink

Οι εξελίξεις στη γειτονική χώρα εξακολουθούν να τρέχουν με πολύ γοργούς ρυθμούς

Ακολουθούν κάποιες ειδήσεις καθημερινότητας, ορισμένες με συμβολική αξία…

Δώδεκα περιφερειάρχες, μεταξύ τους και ο περιφερειάρχης  Κωνσταντινούπολης, συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Συνελήφθησαν δύο καθηγητές και ακόμη 10 Πανεπιστημιακοί του Πανεπιστημίου Καχρανμανμαράς, στα πλαίσια των ερευνών κατά του δικτύου Γκιουλέν.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 6 τραυματίστηκαν από επίθεση του κουρδικού ΡΚΚ στο χωριό Τεκελί.

Η κυβέρνηση μπλόκαρε άρθρα στην τουρκική υπηρεσία του BBC και των site Gazeteport και Diken News, τα οποία αναφέρονταν στις έρευνες που διεξάγονται εναντίον του Μπιλάλ Ερντογάν. Ο γιος του πρωθυπουργού κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Σε συνέντευξη του στην ιταλική τηλεόραση, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η Ιταλία πρέπει να ασχοληθεί με τη Μαφία και όχι με το γιο του.

Δώδεκα ακόμη δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στα πλαίσια των ερευνών για το αποτυχών πραξικόπημα. Ανάμεσα τους ο Μ. Τουρκόν, αρθρογράφος της εφημερίδας Ζαμάν.

Δεκαοχτώ γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Τουρκία από άνδρες, τον προηγούμενο μήνα. Το 11% από αυτές είχαν ζητήσει διαζύγιο και το 16% δολοφονήθηκε από τους πρώην συζύγους τους.

Όπως αποδείχθηκε, ο άνδρας που ξυλοκοπήθηκε σε διαδήλωση επειδή δεν κρατούσε τουρκική σημαία, δεν ήταν Γάλλος αλλά Τούρκος από το Yozgat.

Στατιστική: Έκλεισαν δεκαπέντε από τα 193 πανεπιστήμια της χώρας. Εργάζονταν σε αυτά 2.800 ακαδημαϊκοί και φοιτούσαν 56.703 σπουδαστές.

Η υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών μπλόκαρε τη πρόσβαση στη Jin News Agency, το μοναδικό γυναικείο πρακτορείο ειδήσεων. Πρόκειται για το έκτο κατά σειρά μπλοκάρισμα των σελίδων του πρακτορείου.

Έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 4 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο σε αυτοκινητόδρομο προς τη πόλη Bingöl.

Ομάδα αγανακτισμένων πολιτών επιτέθηκε στη Χαζάι Ολμάζ, γραμματέα της καθημερινής εφημερίδας Evrensel στη Κωνσταντινούπολη επειδή, όπως είπαν, δεν ήταν ευπρεπώς ντυμένη. Οι επιτιθέμενοι, ανάμεσα τους μια γυναίκα με μαντίλα,  κατηγόρησαν την Ολμάζ, που είναι 6 μηνών έγκυος, ότι ανήκει στην ομάδα Γκιουλέν και της είπαν ότι από δω και στο εξής θα πρέπει να ντύνεται όπως θέλουν αυτοί.


(Visited 71 times, 1 visits today)

Read more:
34581914584_62b5fac8f7_z
«Η Ελλάδα στο πιάτο!»: Συνέντευξη Τύπου πριν την αποψινή εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο

Συνέντευξη Τύπου για τη βραδιά γευσιγνωσίας «Η Ελλάδα στο πιάτο!»,  που διοργανώνει απόψε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής...

Close