Κούλογλου: Τα 6 δις της Τουρκίας για τους πρόσφυγες να δοθούν στην Ελλάδα

Permalink

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέλιος Κούλογλου στην δημοσιογράφο Ασπασία Βούζη και τον ρ/σ της ΕΡΤ3 102FM, αναφέρθηκε στην αλλαγή των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ μετά από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος και τις ευρύτερες εξελίξεις στη περιοχή.

 

Ο ευρωβουλευτής του Σύριζα υπογράμμισε ότι το ζήτημα της θανατικής ποινής αποτελεί την λυδία λίθο των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ και πιθανή επαναφορά της θα δυσχεράνει οποιαδήποτε συμφωνία με την ΕΕ. Πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, η μείωση των προσφυγικών ροών οφείλεται περισσότερο στο κλείσιμο των συνόρων παρά στην τουρκική κυβέρνηση και τα 6 δις που προβλέπει η ισχύουσα συμφωνία, «καλύτερα θα ήταν να πηγαίνανε στην Ελλάδα ή και στην Ιταλία. Άλλωστε το  βάρος των προσφύγων το σηκώνει κυρίως η Ελλάδα».

 

Στο ερώτημα αν ο Σύριζα θα εγκαταλείψει την ομάδα της Ευρωαριστεράς για την Σοσιαλδημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο  κ. Κούλογλου δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να ενταχθούμε και να γίνουμε μέλος ενός στρατοπέδου που έχει χάσει τις αξίες του. Ο στόχος της αριστεράς είναι να συνεργαστεί με τη σοσιαλδημοκρατία ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα που έχουμε υποστεί στον Νότο από τις πολιτικές της λιτότητας».

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ


(Visited 141 times, 1 visits today)

Read more:
ΠΛΑΝ Β
Plan B: Το σενάριο «Βραζιλία» κατά Τσίπρα και αριστεράς. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο TVXS.

Από το ποδόσφαιρο μέχρι το προσφυγικό, περνώντας από τα ελληνοτουρκικά, τις μπουλντόζες και τις επενδύσεις φάντασμα στο Ελληνικό έως τα...

Close