Η μεγάλη διαδήλωση των Βρυξελλών κατά της TTIP και της CETA μέσα από τον φακό

Permalink

Περίπου 10.000 Βέλγοι κατέβηκαν χθες στους δρόμους των Βρυξελλών για να φωνάξουν ένα ηχηρό «όχι» στις διατλαντικές συμφωνίες εμπορίου TTIP και CETA.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μη κυβερνητικών οργανώσεων, κομμάτων της Αριστεράς και συνδικαλιστικών ενώσεων και έδωσαν ραντεβού στο κέντρο των Βρυξελλών, με συνθήματα τα: «TTIP, CETA δεν τις θέλουμε!» και «Για την Δημοκρατία, τις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες: TTIP STOP».

«Αυτές οι διατλαντικές αντιδημοκρατικές συνθήκες (…) ευνοούν κυρίως τους μετόχους των πολυεθνικών και των οικονομικών δυνάμεων σε βάρος των αγροτών και των καταναλωτών, των εργατών και τους συνταξιούχων, των γυναικών και των νέων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της μεσαίας τάξης», ανέφερε στον ιστότοπό της η οργάνωση «STOP TTIP» που ήταν μεταξύ των διοργανωτών της διαδήλωσης.

Στη διαδήλωση συμμετείχε και αντιπροσωπία της Eυρωπαϊκής Αριστεράς, GUE/NGL, με τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου να δίνει το παρών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι μια πολύ σημαντική διαδήλωση ενάντια στην TTIP και τη CETA» δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου. «Η ΤΤΙΡ είναι η εμπορική συμφωνία της ΕΕ με τις ΗΠΑ και η CETA είναι η συμφωνία της ΕΕ με τον Καναδά. Πρόκειται για δύο παρόμοιες συμφωνίες. Τώρα θέλουν να περάσουν τη CETA. Αν περάσουν τη CETA, λέγοντας ότι «είναι μια μικρή συμφωνία, δεν πειράζει», είναι στην πραγματικότητα ο Δούρειος Ίππος γιατί μετά θα επιβάλλουν και ΤΤΙΡ.  Γι αυτό όλος ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος γιατί θα χαθούν θέσεις εργασίας, θα μειωθεί η απασχόληση και η παραγωγή στην Ευρώπη, και όλοι θα μπουν στην υπηρεσία των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών και από τη μια πλευρά του Ατλαντικού και από την άλλη.»

Δείτε τη μεγάλη διαδήλωση μέσα από τον φακό:


(Visited 93 times, 1 visits today)

Read more:
330411-ideologiki_igemonia
Ιδεολογική ηγεμονία; Που πας ρε Καραμήτρο.. | Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Ο κ. Μητσοτάκης διακηρύττει  ότι θέλει να διεκδικήσει από την αριστερά την «ιδεολογική ηγεμονία ». Στην ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ και...

Close