Συνέντευξη Στ. Κούλογλου Στο Κόκκινο για την κατάσταση στην ΕΕ και την Ελλάδα

Permalink

Σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Στρασβούργο στον ρ/σ Στο Κόκκινο και στην Ευγενεία Λουπάκη, ο Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε «τεχνητή και υποκινούμενη» τη σημερινή συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για το ελληνικό πρόγραμμα. «Ξεκίνησε», όπως είπε, «το καλοκαίρι μια προσπάθεια να συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα, στην πραγματικότητα με στόχο να δημιουργηθεί πολιτικό θέμα στην Ελλάδα, ότι δηλαδή συζητάνε ξανά στην Ευρώπη για την Ελλάδα. Δε χρειαζόταν να γίνει αυτό ούτε να συζητηθεί αυτή τη στιγμή το ελληνικό πρόβλημα».

«Είναι εκνευριστικό» είπε επίσης «το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται διάφοροι τυχάρπαστοι και ανεκδιήγητοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι για να κάνουν δηλώσεις οι οποίες μετά χρησιμοποιούντα για εσωτερική πολιτική κατανάλωση». Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής είπε: «Με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες έβαλαν έναν ανεκδιήγητο Γερμανό Επίτροπο υπεύθυνο για τα ΜΜΕ να πει ότι εξετάζει αν με το νόμο για τις άδειες θίγεται ο πλουραλισμός στην Ελλάδα. Αυτό έγινε προκειμένου να δημιουργηθεί ντόρος στην Ελλάδα ότι θα επέμβει η Ευρώπη ενώ η ίδια η Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι η εθνική νομοθεσία καθορίζει τα των τηλεοπτικών».

Σύμφωνα πάντα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «όλα αυτά, εκτός του ότι θυμίζουν την εποχή της Βαυαροκρατίας και των κομμάτων, γαλλικό, αγγλικό, ρωσικό, μια εποχή όπου επιζητούσαμε τις επεμβάσεις των ξένων, δε γίνονται και με το αζημίωτο. Διότι όταν λες σ’έναν ευρωπαίο αξιωματούχο που είναι περιτριγυρισμένος από λομπίστες “κάνε μου μια δήλωση” αυτός θα σου ζητήσει ένα αεροδρομιάκι παραπάνω ή μια ιδιωτικοποίηση. Κάνουν τη χώρα μπάλα ποδοσφαίρου και κλωτσοσκούφι και αυτά θα τα πληρώσει όχι η κυβέρνηση αλλά τα παιδιά μας» προειδοποίησε.

Για το προσφυγικό, είπε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από ευρωπαϊκής πλευράς, και να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις. Θα πρέπει ειδικά τα νησιά που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, να αποσυμφορηθούν με γρήγορες διαδικασίες και να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε την Άνοιξη για την εσωτερική διευθέτηση του προσφυγικού.

Ερωτηθείς για το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία, είπε ότι έγινε παραβιάζοντας βασικούς κανόνες του δημοκρατικού παιχνιδιού και της ΕΕ σε ότι αφορά το ζήτημα των προσφύγων. «Ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος της Ουγγαρίας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και το Ε.Λ.Κ την μπλοκάρισε. Το Ε.Λ.Κ. του οποίου μέλος είναι ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη» υπογράμμισε ο Στέλιος Κούλογλου.

Σχολιάζοντας  τέλος τις δημοσκοπήσεις είπε ότι δεν είναι ευαγγέλιο αλλά το γεγονός ότι σ’αυτές εκφράζονται στοιχεία αρνητικά για την κυβέρνηση θα πρέπει να λειτουργήσει ως συναγερμός και όχι σαν απογοήτευση ή αιτία ενδοπαραταξιακών συγκρούσεων. «Είναι ενθαρρυντικό», συμπλήρωσε, «ότι δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της ΝΔ ενώ υπάρχει μεγάλος όγκος αναποφάσιστων που περιμένει να δει τι θα γίνει».

«Η κύρια μάχη πρέπει να δοθεί στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη» είπε καταληκτικά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ


(Visited 260 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2018-12-12 at 14.21.33
Ομιλία Κούλογλου για τα fake news στην εκδήλωση 10 χρόνων του TVXS

Στην εκδήλωση του TVXS για τα δέκατα «Fake News Free» γενέθλιά του, που διοργανώθηκε στο Impact Hub Athens στις 08/12/2018,...

Close