Κούλογλου : Ακόμα και η μαφία σέβεται πιο πολύ τις συμφωνίες

Permalink

Αποτιμώντας στα Παραπολιτικά το χθεσινό συνέδριο του κόμματος ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στραφεί προς τους απλούς πολίτες που τον υποστήριξαν προεκλογικά και που εξακολουθούν να τον υποστηρίζουν. Το άνοιγμα αυτό, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, δεν έχει γίνει μέχρι τώρα και πρέπει να γίνει.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι «βρισκόμαστε στην ψηφιακή εποχή και ένα συνέδριο θα έπρεπε να έχει ενσωματώσει τις νέες τεχνολογίες, τα social media και όλα αυτά τα οποία δημιούργησαν μικρές επαναστάσεις σε άλλες χώρες». «Είχαμε» εξήγησε «από το προηγούμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το χθεσινό τρεις επαναστάσεις: των Podemos στην Ισπανία, του Σάντερς στις ΗΠΑ και του Κόρμπιν στην Μεγάλη Βρετανία που κατάφερε και κέρδισε την ηγεσία των εργατικών. Και οι τρεις αυτές επαναστάσεις στηρίχθηκαν στα social media και στο διαδίκτυο».

«Οι νέες τεχνολογίες θα πρέπει να αξιοποιηθούν και να ενσωματωθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο ευρωβουλευτής, «προκειμένου να φέρει περισσότερο κόσμο -κυρίως τους νέους που χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα για να ενημερωθούν- στην πολιτική και κομματική διαδικασία ακολουθώντας το παράδειγμα του Σάντερς στις ΗΠΑ ο οποίος κατάφερε και έφερε εκατομμύρια ανθρώπους στη διαδικασία αυτή ενώ και το Εργατικό Κόμμα στη Μ. Βρετανία απόκτησε σε μια μόλις εβδομάδα εξήντα χιλιάδες νέα μέλη λόγω και των social media.

«Είναι μια ταραγμένη περίοδος που περνά και η χώρα και το κόμμα. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις πολιτική με τον ίδιο τρόπο που έκανες πριν από πέντε ή δέκα χρόνια» θα πει.

Αναφερόμενος στην ανοικτή επιστολή που κατέθεσαν 36 ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Μοσκοβισί υπέρ μιας ταχείας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, είπε ότι «υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια, γιατί φαίνεται και πάλι ότι οι δανειστές, με επικεφαλής τη Γερμανία και τον Σόιμπλε, δε θέλουν να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα και θέλουν να παραπέμψουν τη διευθέτηση του χρέους στις γερμανικές καλένδες». «Αυτό είναι εξοργιστικό», τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου, «γιατί όλοι αναγνωρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση παρά τα επώδυνα μέτρα και την κοινωνική δυσαρέσκεια που προκάλεσαν, εφαρμόζει τη συμφωνία. Στην Ευρώπη υπάρχει τελείως διαφορετική εικόνα για την ελληνική κυβέρνηση από ότι στην Ελλάδα, οι σοσιαλιστές και οι Πράσινοι μιλούν με διθυραμβικό τρόπο για τις προσπάθειες που καταβάλει και στη συζήτηση στην ολομέλεια για την Ελλάδα ο Μοσκοβισί τόνισε ότι καμία άλλη χώρα δε έκανε περισσότερες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

«Ακόμα και η μαφία σέβεται κάποια στιγμή τις συμφωνίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε εδώ τι δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου


(Visited 63 times, 1 visits today)

Read more:
23755531_1817155548327032_713824285016779484_n
Προβολή Ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου στην Λεμεσό

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου θα προβληθούν στην Λεμεσό, παρουσία του κ. Στέλιου Κούλογλου, τα ντοκιμαντέρ του "Πεθαίνοντας στο γέλιο" &...

Close