Συνέντευξη Στ. Κούλογλου στον «Παραπολιτικά 90.1 FM» για την εκλογή ΕΣΡ

Permalink

Ο Στ. Κούλογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Παραπολιτικά 90.1 FM και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου για το θέμα της εκλογής του ΕΣΡ έκανε αναφορά σε γελοιογραφία του TVXS που σχολίαζε ότι ο πρόεδρος του ΕΣΡ έχει φτάσει να έχει περισσότερες εξουσίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τείνει λοιπόν να γίνει πιο σημαντικό θέμα – ενώ δεν είναι – από την εκλογή ΠτΔ.

Κανονικά μια ευρωπαϊκή χώρα δεν θα ασχολούνταν καν με μια τέτοια ιστορία. Πήρε μέγεθος επειδή η ΝΔ αρνήθηκε να συναινέσει στην εκλογή του προέδρου και ολόκληρου του ΕΣΡ. Αυτό οδήγησε την κυβέρνηση να πάρει κάποια μέτρα τα οποία, όπως αποδείχθηκε, τα έκρινε το ΣτΕ ως αντισυνταγματικά, με βασικό το νόμο.

Η πρόθεση να μπει μια τάξη σε αυτό το ραδιοτηλεοπτικό χάος, να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες κάποιο τίμημα για τις συχνότητες που ανήκουν στον ελληνικό λαό και τις έχουν καταλάβει δωρεάν, ήταν σωστή. Από εκεί και πέρα οι καλές προθέσεις πολλές φορές οδηγούν στην κόλαση. Εδώ έγιναν μια σειρά από λάθη τακτικής που αντί να βοηθήσουν να επιτευχθεί ο σκοπός οδήγησαν σε μια κατάσταση που η κυβέρνηση πολιτικά δεν ωφελείται από την μάχη που η ίδια αποφάσισε να δώσει.

Η βασική πρόθεση ήταν να μπει τάξη στο τοπίο. Στο δρόμο έγιναν διάφορα. Χρειαζόταν ένας διαφορετικός χειρισμός στην υπόθεση. Τώρα έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση που κάτι πάει να γίνει. Ελπίζω όλες οι αντιρρήσεις και οι επιφυλάξεις που υπάρχουν στην ΝΔ να σταματήσουν για να γίνει κάτι το οποίο συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Να υπάρξει δηλαδή μια τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να έρθουν κάποια χρήματα στο Δημόσιο τα οποία τα έχει απολύτως ανάγκη. Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί όταν η κυβέρνηση υποχώρησε και στο θέμα του νόμου και στο ποιος θα είναι ο πρόεδρος του ΕΣΡ, η ΝΔ ακόμη αρνείται να συναινέσει. Είναι εξοργιστικό και δείχνει ότι πραγματικά η ΝΔ συμπεριφέρεται σαν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ιδιοκτητών των καναλιών.

Η κυβέρνηση σωστά δεν επέμεινε ούτε στο θέμα του προσώπου προτείνοντας και άλλα πρόσωπα πέρα από τον κ. Πολύδωρα το οποίο δεν ήταν το ενδεδειγμένο. Σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να επιλέγουμε για τις κρίσιμες δημόσιες θέσεις ανθρώπους που να έχουν σχέση με το αντικείμενο. Ο κ. Πολύδωρας δεν έχει καμία σχέση με τα ραδιοτηλεοπτικά. Ώσπου να μάθει για τα ραδιοτηλεοπτικά, αντίστοιχα ο πρώην ανώτατος δικαστικός που έχει προτείνει η ΝΔ, θα περάσουν μήνες, ενδεχομένως χρόνια.

Στην χώρα αυτή πρέπει να μπαίνουν άνθρωποι που κάνουν για τις θέσεις, έχουν μια πείρα, μια γνώση του αντικειμένου. Όχι η επιλογή τους να στηρίζεται σε πολιτικούς ελιγμούς ή σε καθαρά πολιτικά ή κομματικά κριτήρια, «αυτός είναι δικός μας, τον βάζουμε εκεί». Ή βάζουμε αυτόν εκεί για να προκαλέσουμε πρόβλημα στην αντίπαλη παράταξη, να τη διχάσουμε. Αυτά τα κόλπα πλέον δεν περνάνε. Περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν.

Ολόκληρη η συνέντευξη:


(Visited 57 times, 1 visits today)

Read more:
images-1
Συνέντευξη Στ. Κούλογλου στον Παραπολιτικά 90,1

«Η Αριστερά δεν κόβει συντάξεις ούτε το αφορολόγητο των φτωχών. Ούτε είναι κολλημένη στην εξουσία», δήλωσε , ο ευρωβουλευτής του...

Close