Βρυξέλλες: Διήμερο φεστιβάλ ταινιών και εκδήλωση για την προστασία των πληροφοριοδοτών – Μια πρωτοβουλία του Στ. Κούλογλου

Permalink

Το Contre-Courant (ACC), η ZIN-TV, η Libération Films asbl, η Αλληλέγγυα Κοινότητα Βρυξελλών και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Στέλιος Κούλογλου προσκαλούν στο
 
Διήμερο φεστιβάλ ταινιών με θέμα:
 
«Οι πληροφοριοδότες»
 
που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2016 στο πολιτιστικό κέντρο Le Botanique (Rue Royale 236 – 1210) στις  Βρυξέλλες. 
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προβολή ταινιών και συζητήσεις με τη συμμετοχή των πληροφοριοδοτών Raphaël Halet (LuxLeaks), Eric Ben Artzi (υπόθεση της Deutsche Bank), δημοσιογράφων και άλλων εμπειρογνωμόνων.
 
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εβδομάδας για την υποστήριξη των πληροφοριοδοτών. Με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου  θα πραγματοποιηθεί επίσης εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με θέμα: «Προστασία των πληροφοριοδοτών: Τι πρέπει να γίνει;» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 15 Νοεμβρίου στις 09:00 (Αίθουσα: ASP 1G2)

Πρόγραμμα

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

13:00 Έναρξη του Φεστιβάλ

14:00

A leak in Paradise” του David Leloup – Βέλγιο, 2016 ντοκιμαντέρ, Διάρκεια 1 ώρα και 17 λεπτά, (αγγλικά με γαλλικούς υπότιτλους)

Η ζωή του Ελβετού Rudolf Elmer, πρώην τραπεζίτη και πληροφοριοδότη. Διώξεις, εξορία, παρενοχλήσεις. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τους πληροφοριοδότες

15:25

Συζήτηση για τα «έγγραφα του Παναμά» με την Αργεντίνα εμπειρογνώμονα Verónica Grondona

 

16:15

“Whistleblowers, the modern heroes” του Στέλιου Κούλογλου – Ελλάδα, 2005 ντοκιμαντέρ. Διάρκεια 1 ώρα και 02 λεπτά, (αγγλικά με γαλλικούς υπότιτλους)

Ο Αμερικανός Daniel Ellsberg που φέρνει στο φως τα «έγραφα του Πενταγώνου» είναι ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Mordechai Vanunu, αποκαλύπτει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ και τον απαγάγουν οι Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Οι πληροφοριοδότες για την εισβολή στο Ιράκ απειλούνται και τιμωρούνται.

 

17:20 

Συζήτηση με τον σκηνοθέτη και ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου (GUE/NGL, ΣΥΡΙΖΑ)

 

17:50

“A Good American” του Friedrich Moser – Aυστρία, 2015 ντοκιμαντέρ. Διάρκεια 1 ώρα και 50 λεπτά, (αγγλικά με γαλλικούς υπότιτλους)

 

Με το επαναστατικό έργο του Bill Binney, θα μπορούσαμε να είχαμε αποτρέψει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμά του όμως σταμάτησε τρεις εβδομάδες πριν από την επίθεση.

 

19:45

Συζήτηση με τον σκηνοθέτη και ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, (GUE/NGL, ΣΥΡΙΖΑ)

 

20:30

“The Insider” του Michael Mann – ΗΠΑ. 1999, ταινία. Διάρκεια 2 ώρες, (αγγλικά με γαλλικούς υπότιτλους)

 

Εμπνευσμένο από την ιστορία του Jeffrey Wigand, πρώην διευθυντή του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης μιας μεγάλης αμερικανικής εταιρείας τσιγάρων. Ο δημοσιογράφος Lowell Bergan με τη βοήθεια του Jeffrey Wigant φέρνουν στη δημοσιότητα ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της καπνοβιομηχανίας.

 

 

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

 

13:00

“Citizenfour»  της Laura Poitras – ΗΠΑ, 2014 ντοκιμαντέρ, 1 ώρες και 54 λεπτά, (αγγλικά με γαλλικούς υπότιτλους)

 Οι αποκαλύψεις του Edward Snowden για την έκταση των δικτύων παρακολούθησης των κυβερνήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ το 2015.

 

 

15:10

Συζήτηση με τον πληροφοριοδότη Eric Ben Artzi, για την Deutsche Bank

 

16:00

“OFFSHORE – ELMER UND DAS BANKGEHEIMNIS» του Werner Schweizer – Ελβετία, 2016 ντοκιμαντέρ. Διάρκεια 1 ώρα και 42 λεπτά, (αγγλικά με γαλλικούς υπότιτλους)

 

Ο Rudolph Elmer, υπάλληλος της τράπεζας Julius Baer παρακολουθείται  μέχρι τις Νήσους Κέιμαν για την παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου στην Ελβετία. Στην ταινία αναφέρεται στους offshores τραπεζικούς μηχανισμούς.

 

17:50

Συζήτηση με τον πληροφοριοδότη Rudolf Elmer για την τράπεζα Julius Baer

 

18:15

“Dans la peau d’un lanceur d’alerte” του Benoît Bringer, παραγωγή Premières Lignes. Γαλλία, 2016 ντοκιμαντέρ. Διάρκεια 1 ώρα.

Η βασανισμένη ζωή του Raphaël Halet. Καταπίεση, απομόνωση και εκβιασμοί κατά του πληροφοριοδότη των LuxLeaks, του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου στην καρδιά της Ευρώπης.

 

19:20

 Συζήτηση με τον πληροφοριοδότη των LuxLeaks Raphaël Halet και τον δημοσιογράφο Benoît Bringer

 

20:00

Erin Brockovich, του Steven Soderbergh – ΗΠΑ, 2000, ταινία. Διάρκεια 2 ώρες και 10 λεπτά, (αγγλικά με γαλλικούς υπότιτλους)

Εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία. Η Erin Brockovich ανακαλύπτει στο δικηγορικό γραφείο όπου εργάζεται μια ύποπτη υπόθεση δηλητηρίασης και αποφασίζει να μπει στη μάχη.

 

22:30 Κλείσιμο του Φεστιβάλ

 

(Τιμή: 5 ευρώ ανά ταινία, € 10 για μία ημέρα, 20 ευρώ για δύο ημέρες)

 

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στο facebook εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο «Προστασία των πληροφοριοδοτών: τι πρέπει να γίνει» εδώ


(Visited 138 times, 1 visits today)

Read more:
KOYLOGLOY
Ερώτηση Κούλογλου για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο και την έκθεση της OLAF για τη Frontex

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σχετικά με το σοκαριστικό περιστατικό, με τους 92...

Close