Ο Στέλιος Κούλογλου στο Mag24 για το 57ο Φεστιβάλ και το προσφυγικό

Permalink

Το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου «είναι ανανεωμένο και είναι μια ανάσα για τη Θεσσαλονίκη» σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή και δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου που βρέθηκε στο Φεστιβάλ.

Τον συναντήσαμε στα πλαίσια της επίσκεψής του και μας ενημέρωσε για τη νέα του δουλειά που θα δούμε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της πόλης τον ερχόμενο Μάρτιο, για τη νέα Υπουργό Πολιτισμού κα Κονιόρδου, για την Ευρώπη της κρίσης των αξιών αλλά και για τα φαινόμενα ξενοφοβίας στα ελληνικά σχολεία που πρέπει να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα.

Συγκεκριμένα, ο έλληνας ευρωβουλευτής επεσήμανε τα εξής:

Η Ελλάδα έχει βελτιώσει πολύ την εικόνα της ακριβώς επειδή οι Έλληνες κράτησαν πολύ καλή στάση στο θέμα των προσφύγων. Τους υποδέχθηκαν με ανθρωπισμό και με τις αξίες που θα έπρεπε να είχε όλη η Ευρώπη. Επομένως θα ήταν πολύ κρίμα να αμαυρώσουμε αυτή την εικόνα για θέματα που δεν έχουν μεγάλη σημασία ούτε πρόκειται να επηρρεάσουν τις τοπικές κοινωνίες.

Υπάρχουν 50- 55 χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, αυτοί οι άνθρωποι δε θέλουν να μείνουν εδώ αλλά να φύγουν. Εάν τους μοιράσουμε σε όλη την Ελλάδα λίγους λίγους, δε θα παρουσιαστεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Πρέπει την αλληλεγγύη που δείξαμε απέναντι στους πρόσφυγες, δίνοντας το καλό παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη, να τη δείξουμε και μεταξύ μας, να μην αρχίζει να μαλώνει η μία πόλη με την άλλη, όπως για τα σκουπίδια. Οι πρόσφυγες δεν είναι σκουπίδια. Είναι κι αυτοί ανθρώπινες ψυχές και σε διάφορα μέρη έχουν ενισχύσει και την τοπική οικονομία. Σε άλλες χώρες έχουν αναθερμάνει πολύ την οικονομία, όπως στην Ιταλία, όπου έφτασαν πρόσφυγες και μετανάστες σε χωριά πλήρως εγκαταλελειμένα λόγω της εσωτερικής μετανάστευσης, στα οποία έχουν ξαναδώσει ζωή. Άρα πρέπει κι εμείς να κινηθούμε με εξυπνάδα και αξιοπρέπεια.

Δείτε εδώ τι δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου

Πηγή: Mag24


(Visited 70 times, 1 visits today)

Read more:
Screen shot 2016-04-22 at 2.52.22 PM (2)
Κούλογλου στο Κανάλι Ένα: Οι χώρες της ΕΕ δεν έχουν το θάρρος να πουν την αλήθεια στην κοινή τους γνώμη

Σε συνέντευξη του στο Κανάλι Ένα 90, 4 FM και τους δημοσιογράφους Γιάννη Κλάδη και Νίκο Σηφάκη ο Στέλιος Κούλογλου...

Close