Σημαντικές εκδηλώσεις στο Ευρωκοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα

Permalink

Αυτή την εβδομάδα η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς πραγματοποιεί στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες δύο σημαντικές εκδηλώσεις με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου.

Την Τετάρτη 30, Νοεμβρίου: Διεθνές συνέδριο για την ιατρική κάνναβη το οποίο αποσκοπεί στο να παρουσιάσει το τρέχον νομικό καθεστώς της ιατρικής κάνναβης στην Ευρώπη και διεθνώς, να εξετάσει τις δυσκολίες και τις προοπτικές και να ξεκινήσει έναν αποτελεσματικό διάλογο σχετικά με τη συμβολή της καλλιέργειας και της χρήσης της ιατρικής κάνναβης στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου φάσματος ασθενειών και στην οικονομική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ.

Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου: Συνέδριο με θέμα την «Εκπαίδευση για τα προσφυγόπουλα- Τρέχουσες πρακτικές και προοπτικές» με στόχο να παρουσιάσει τις υπάρχουσες εκπαιδευτικές στρατηγικές για τα προσφυγόπουλα σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, να επισημάνει τις αδυναμίες των εθνικών απαντήσεων στο θέμα της εκπαίδευσης και της προστασίας τους καθώς και να προβάλλει τις καλές πρακτικές. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ.

Πλήθος εμπειρογνωμόνων, εκπροσώπων των δημοσίων αρχών, διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, ακτιβιστών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών πρόκειται να πλαισιώσουν και τα δύο συνέδρια με τις εισηγήσεις τους.

 

Οι καλεσμένοι των εκδηλώσεων θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν στη Γκαλερί Θεώρημα (rue Berckmans 39, Βρυξέλλες) την έκθεση ζωγραφικής «Mare Monstrum» της Μαρίας Γιαννακάκη για το προσφυγικό δράμα στη Μεσόγειο, που φέρει την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Επιπλέον, θα μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τις δραστηριότητες των βελγικών οργανώσεων Brussels Petit Châteaux, και Ecole Maximilien, που παρέχουν φιλοξενία και εκπαίδευση σε προσφυγόπουλα.

Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου και θα μεταδοθούν ζωντανά εδώ.

 

Την Τετάρτη 30, Νοεμβρίου, τέσσερις και μισή το απόγευμα (ώρα Βρυξελλών) αίθουσα ASP 1G2 και
Την Πέμπτη 1η δεκεμβρίου, εννιά το πρωί (ώρα Βρυξελλών) αίθουσα ASP 5G2, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.


(Visited 140 times, 1 visits today)

Read more:
41768540955_c83e00dbc8_b
Kούλογλου στον Guardian για την συμφωνία στο μακεδονικό: Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία που αναβαθμίζει την θέση της Ελλάδας

«Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία που αναβαθμίζει την θέση της Ελλάδας και των δυο ηγετών που την επεξεργάστηκαν», δήλωσε ο...

Close